Αθωώθηκαν δύο αδέλφια  για την κλοπή αιγοπροβάτων

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κάθισαν χθες δύο αδέλφια ηλικίας 36 και 40 ετών κατηγορούμενα για την κλοπή 60 προβάτων από την περιοχή του Ασκληπειού.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Σταύρου Παναγιωτακόπουλου, απάλλαξε από κάθε κατηγορία τους δύο άνδρες κρίνοντάς τους αθώους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης στις αρχές Μαΐου 2011 μετά από καταγγελία που έκανε συμπολίτης μας σε βάρος των δύο αδελφών.

Όπως είχε δηλώσει στην αστυνομία, οι δύο άνδρες του αφαίρεσαν συνολικά 60 πρόβατα, από τα οποία είχαν βρεθεί μόλις τα 36 ενώ αναζητούνταν τα υπόλοιπα 24.

Από την πλευρά τους όμως τα δύο αδέλφια ισχυρίστηκαν ότι τα πρόβατα δεν τα έκλεψαν αλλά είχαν συμφωνήσει να τα αγοράσουν από τον καταγγέλλοντα και μάλιστα να πληρώσουν 60 ευρώ για το κάθε ζώο, ενώ τα χρήματα θα τα κατέβαλλαν σε τρεις δόσεις, τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2011.

Καθώς όμως δεν έδωσαν αρχές του μήνα τα χρήματα τα δύο αδέλφια, έγινε η καταγγελία σε βάρος τους.
Πάντως χθες για αυτή την υπόθεση οι δύο άνδρες κρίθηκαν αθώοι καθώς δεν αποδείχτηκε από την ακροαματική διαδικασία η ενοχή τους και όσα τους καταλογίζονταν.