Κάθειρξη 8 ετών για πώληση ηρωίνης στη Ρόδο

Ποινή κάθειρξης 8 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους, επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 28χρονο που είχε συλληφθεί με περισσότερα από 50 γραμμάρια ηρωίνης έτοιμα για διάθεση σε τοξικομανείς του νησιού μας, έξω από τη Ροδιακή Έπαυλη.

Συγκεκριμένα, ο 28χρονος εντοπίστηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12 το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου έξω από τη Ροδιακή Έπαυλη και σε έλεγχο που του έκαναν βρέθηκε να κατέχει συνολική ποσότητα 50,4 γραμμαρίων ηρωίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος φέρεται να κατείχε την ποσότητα αυτή των ναρκωτικών για να την διαθέσει σε τοξικομανείς της περιοχής.

Η ποσότητα των ναρκωτικών κατασχέθηκε, ενώ ο 28χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε στην αρμόδια Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία και άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος του για διακίνηση με τη μορφή της κατοχής – πώλησης ναρκωτικών ουσιών από μη τοξικομανή κατ’ εξακολούθηση.

Μαζί του είχε συλληφθεί και κοπέλα ηλικίας τότε 33 ετών, η οποία φερόταν ότι είχε αγοράσει από τον 28χρονο ναρκωτικές ουσίες. Η κοπέλα έχει αποβιώσει και ως εκ τούτου έχει παύσει η ποινική δίωξη σε βάρος της.