Με “πέτσινη” επιταγή  εισέπραττε τα έσοδα  από το εστιατόριο!

Σε ποινή κάθειρξης 7 ετών καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 65χρονη Βρετανίδα, η οποία εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενη να αγοράσει εστιατόριο, και εισέπραττε για τέσσερις μήνες τα έσοδα από αυτό χωρίς να έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ, αφού η επιταγή που είχε δώσει στον ιδιοκτήτη του, ήταν χωρίς αντίκρισμα!

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε στο νησί του Ιπποκράτη το 2004 και χθες εκδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο το οποίο, παρά το γεγονός ότι η κατηγορουμένη ήταν απούσα, της επέβαλε την παραπάνω ποινή με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη για την κατηγορία της απάτης κατ’ επάγγελμα με συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη συνολική ζημία άνω των 73.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, τον Μάιο του 2004 η Αγγλίδα εμφανίστηκε σε κάτοικο της Κω και σε έναν υπεύθυνο εταιρείας, στην οποία εταιρεία ανήκε ένα εστιατόριο και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ εκμεταλλεύονταν και την παραλία που βρίσκονταν στην ίδια περιοχή, και τους είπε ότι είναι έμπειρη και αξιόπιστη επιχειρηματίας με κερδοφόρες δραστηριότητες, μεγάλη ακίνητη περιουσία στην Αγγλία και καταθέσεις στην τράπεζα και πως ήθελε να αγοράσει το εστιατόριο της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Μάλιστα αρχικά συμφώνησε να αγοράσει το 49% του εστιατορίου έναντι του ποσού των 150.000 ευρώ και για το σκοπό αυτό τους έκοψε μία επιταγή γνωστής Αγγλικής τράπεζας με ποσό 135.000 λίρες Αγγλίας. Η ίδια ξεκαθάρισε ωστόσο πως ήθελε την επιχείρηση «καθαρή» από οφειλές, ενώ μέσα στη συμφωνία ήταν να λαμβάνει όλα τα έσοδα της επιχείρησης, όπως και έγινε, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2004, ύψους περίπου 85.000 ευρώ.
Η ίδια φέρεται ότι έπεισε τον κάτοικο της Κω (προμηθευτή) να εκδώσει σε διαταγή του υπευθύνου της εταιρείας στην οποία ανήκε το εστιατόριο, 19 επιταγές συνολικής αξίας 147.730 ευρώ, δηλαδή στην ουσία να «σπάσει» την επιταγή της Αγγλικής τράπεζας, προκειμένου με τις άλλες επιταγές να εξοφληθούν οι προμηθευτές και να καλυφθούν όλες οι υποχρεώσεις ώστε να δοθεί «καθαρή» η επιχείρηση στην 65χρονη Βρετανίδα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με όσα κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ο μάρτυρας κατηγορίας, δηλαδή ο προμηθευτής, η τραπεζική επιταγή που είχε δώσει η κατηγορούμενη ουδέποτε εξαργυρώθηκε καθώς όπως διαπιστώθηκε είχε εκδοθεί στο όνομα της 65χρονης αλλά είχε δηλωθεί ως κλεμμένη!
Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να ζημιωθούν οι δύο άνδρες και να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.