Καταδικάστηκαν δύο αδέλφια  για υπεξαίρεση χρημάτων

Σε φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο αδέλφια που κατηγορούνταν για κακουργηματική υπεξαίρεση άνω των 120.000 ευρώ.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Βασιλικής Σαββάκη και Άκη Δημητριάδη μετέτρεψε την κατηγορία σε πλημμέλημα ενώ τους αναγνώρισε και το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών και έτσι τους επέβαλε την παραπάνω ποινή, την οποία ανέστειλε επί τριετία.

Τα δύο αδέλφια διέθεταν εταιρεία,  μέρος της οποίας ασχολούνταν με την ενοικίαση αυτοκινήτων, τα οποία προέρχονταν από χρηματοδοτική μίσθωση από αθηναϊκή εταιρεία.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που κατέθεσε η εταιρεία των Αθηνών σε βάρος των δύο αδελφών για υπεξαίρεση των οχημάτων, πράξη που φέρεται να τελέστηκε το χρονικό διάστημα 2009 -2012.

Σημειώνεται πως η εταιρεία των δύο αδελφών ισχυρίζεται ότι έχει πλειστηριάσει τέσσερα ακίνητα και με τον τρόπο αυτό έχει επιστρέψει όλα τα αυτοκίνητα.
Στην υπόθεση παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή ο δικηγόρος κ. Κώστας Ταμπάκης.