Αναζητούνται τα δώδεκα  ακίνητα του δημοσίου στη Ρόδο

Για τα πολιτικά και όχι μόνο ζητήματα της επικαιρότητας, τοποθετήθηκε χθες, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Καθηγητής, Δημήτρης Κρεμαστινός, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.
Αναλυτικά:

Πολιτική επικαιρότητα
Καταρχήν, ερωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενη συνεργασία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τον ΣΥΡΙΖΑ και αν υφίσταται διάσταση απόψεων με την Πρόεδρο του κόμματος κα Φώφη Γεννηματά, ο πρώην Υπουργός ήταν κατηγορηματικός λέγοντας: «Πρώτον δεν έκανα καμία πρόταση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον, η κα Γεννηματά δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση που να λέει ότι εγώ ήμουνα εκτός γραμμής διότι δεν υπήρχε θέμα. Ποια είναι η γραμμή για να είμαι εγώ εκτός γραμμής σε ένα θέμα το οποίο δεν υπάρχει. Άρα, δεν νομίζω ότι υπάρχει ανακοίνωση από την κα Γεννηματά και δεν νομίζω ότι μπορούμε να το συζητήσουμε το θέμα».

Στη συνέχεια, διατύπωση τη θέση του, ότι το ΚΙΝΑΛ είναι ένα κόμμα που δεν μπορεί να πει ότι θα συνεργαστεί προεκλογικά ή μετεκλογικά με κάποιο κόμμα εάν δεν γίνουν σεβαστές οι αρχές του. Συνήθως-είπε- το κόμμα με το οποίο καλείται να συνεργαστεί, αν δεν σχηματίζει κυβέρνηση, είναι το πρώτο κόμμα, όποιο και αν είναι αυτό. Έχει πει, λοιπόν, ότι την πρώτη φορά που συνεργάστηκαν με τη Ν.Δ. ήταν επειδή η χώρα επρόκειτο να καταστραφεί, ήταν σε χρεοκοπία και ήταν άλλη μία θυσία που έκανε το ΠΑΣΟΚ.

Εάν προκύψει, λοιπόν, τέτοιο θέμα με το πρώτο κόμμα, η προσωπική του άποψη είναι ότι δεν πρέπει να κάνουν τη θυσία που έκαναν την πρώτη φορά αλλά ό, τι κάνει το SPD, δηλαδή να βάλουν τις κόκκινες γραμμές και να γίνουν αποδεκτές από το πρώτο κόμμα και αυτή η πρόταση να εγκριθεί και από τα όργανα του κόμματος.

Η άποψή του, όπως είπε, είναι ξεκάθαρη και δεν νομίζει ότι βρίσκεται σε αντίθεση με καμία θέση της κας Γεννηματά διότι και η ίδια αυτά περίπου είπε στην ομιλία της στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι εκείνο για το οποίο μίλησε είναι για «όμορα κόμματα», δηλαδή όταν οι ψηφοφόροι ψηφίζουν είτε εκείνο το κόμμα είτε το διπλανό και ρώτησε χαρακτηριστικά ποιο είναι το όμορο κόμμα για το ΚΙΝΑΛ και που πήγαν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε, όμως, ότι με τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να γίνει διάλογος με το ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Ερωτηθείς, ακόμη, ο κ. Κρεμαστινός ποιους θα στηρίξει το ΚΙΝΑΛ, είπε ότι ο ίδιος δεν ξέρει να έχει αποφασίσει αυτή τη στιγμή. Ασφαλώς όταν συγκληθούν τα όργανα θα εκφράσουν γνώμη και θα γίνει αποδεκτή, είπε.

Κληθείς, ακόμη, να σχολιάσει την πιθανή υποψηφιότητα για την Περιφέρεια του κ. Μανόλη Γλυνού, δήλωσε: «Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να πω ότι δεν μ’ αρέσει ο κ. Γλυνός ή ότι δεν είναι φίλος μου είτε ότι δεν είναι στον ίδιο χώρο μ’ εμάς. Είναι αυτονόητο αυτό. Δεν έχω κανένα λόγο να πω κάτι διαφορετικό».

Για τα δώδεκα ακίνητα
Όσο για την ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομικών ζητώντας να μάθει ποια είναι τα δώδεκα ακίνητα της περιοχής μας που θα παραχωρηθούν στο Υπερταμείο, είπε ότι ψάχνου, και ο ίδιος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα, να τα βρουν διότι, δυστυχώς, η κυβέρνηση τα παραχώρησε με κωδικούς αριθμούς και δεν μπορεί κανένας να βρει σε τι αντιστοιχεί ο κάθε κωδικός αριθμός.

Διεμήνυσε, λοιπόν, ότι θα συνεχίσουν να καλούν τον Υπουργό Οικονομικών να τα αποκρυπτογραφήσει. Σχετικά με τις διαψεύσεις που υπήρξαν από τα Υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού είπε ότι ήταν γενικόλογες, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι εκείνο που ζητούν είναι να κατονομαστούν τα ακίνητα αυτά. «Αυτά τα δώσαμε-είπε-έχουμε παραδώσει όλη τη χώρα για εκατό χρόνια».

Το όραμα για την υγεία
Τέλος, χθες, ο κ. Κρεμαστινός αναφέρθηκε στο «όραμα της υγείας για τη Δωδεκάνησο», όπως είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε:

«Όραμα πρέπει να είναι ότι κανένας Δωδεκανήσιος δεν πρέπει να φεύγει από τη Δωδεκάνησο για να λύσει σοβαρό πρόβλημα της υγείας του.

Εάν δηλαδή και όσο οι Δωδεκανήσιοι, για σοβαρά προβλήματα, προσφεύγουν είτε στο κέντρο  είτε στα παράκεντρα, τότε η Δωδεκάνησος έχει πρόβλημα». Για να γίνουν όμως αυτά-συνέχισε ο κ. Καθηγητής-πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί και ιδιαίτερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που τώρα προσέρχεται και σε εκλογές.

Ως παράδειγμα ανέφερε ότι κάναμε ότι μπορούσαμε για να αποκτήσει η Ρόδος και η Δωδεκάνησος το περίφημο αιμοδυναμικό, ωστόσο δεν είναι αρκετό αφού πρέπει να έχει τη δυνατότητα να διαθέτει προσωπικό που να εφημερεύει όλο το 24ωρο.  Επίσης, απαιτείται συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού.

Η αδελφοποίηση που έχει γίνει στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί αφού δεν καταβαίνουν πια οι Καθηγητές για να εκπαιδεύουν γιατρούς στη Ρόδο και ούτε οι δικοί μας γιατροί ανεβαίνουν συστηματικά. Η αδελφοποίηση του νοσοκομείου είναι απαραίτητη για να παρακολουθεί τις εξελίξεις στον κάθε τομέα, τόνισε.

Σχετικά με το ακτινοθεραπευτικό, που όλοι τρέχουν σε όλη την Ελλάδα για να βρουν μια θέση, είπε ότι αυτή  είναι η εικόνα της Δωδεκανήσου και ότι ο ίδιος έχει μείνει μόνος του να «φωνάζει» γι’ αυτό, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από πολλούς, με τελευταίο τον πρώην Δήμαρχο, κ. Στάθη Κουσουρνά που εκπόνησε δωρεάν μελέτη και περιμένει την έγκριση του Υπουργείου Υγείας.

Τέλος, αναφέρθηκε στην τηλεϊατρική τρίτης γενιάς, λέγοντας ότι φέρνει τον καθηγητή στο νησί και είπε ότι τα μηχανήματα τα έχουν πάρει σε μικρά νησιά αλλά βρίσκονται…μέσα στα κουτιά αφού κανείς δεν εκπαίδευσε τους γιατρούς εκεί.