Είκοσι φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων απο την  «Ξενάκης αυτοκίνητα» σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου

Σε επικοινωνία με τους δημοτικούς φορείς του νησιού βρίσκεται η «ΞΕΝΑΚΗΣ Αυτοκίνητα», με σκοπό την αναβάθμιση της Ρόδου σε νέους τρόπους μετακίνησης στον αστικό ιστό. Στόχος είναι η Ρόδος να πρωταγωνιστεί στη νέα εποχή μετακίνησης, που θα περιλαμβάνει ηλεκτροκίνηση,  εφαρμογές «sharing» και τεχνολογίες «e-mobility».

Ήδη στις εγκαταστάσεις της ΞΕΝΑΚΗΣ Αυτοκίνητα βρίσκονται αυτή τη στιγμή 20 φορτιστές της Ολλανδικής «EVbox» και από τον Οκτώβριο του 2018 θα αρχίσει στην σταδιακή τοποθέτηση τους, δημιουργώντας στη Ρόδο ένα από τα πρώτα δίκτυα ηλεκτρικών φορτιστών στην Ελλάδα.

Οι φορτιστές θα τοποθετηθούν τόσο σε δημόσιους χώρους όσο και σε κοινώς προσβάσιμους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης (π.χ. σουπερμάρκετ, εστιατόρια κ.α.).

Σκοπός είναι η Ρόδος να προετοιμαστεί για την έλευση στην αγορά των   ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα οποία αναμένεται έως το 2030 να αποτελούν το 30% της αγοράς. Μάλιστα, έως το τέλη Οκτωβρίου στις αντιπροσωπείες της ΞΕΝΑΚΗΣ θα αρχίσουν να καταφθάνουν 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα VolksawageneGolf  με αυτονομία 300 χιλιομέτρων.

Τέλος, ως προς τη δυνατότητα «sharing», οι δημότες και επισκέπτες του νησιού μας θα μπορούν να νοικιάσουν εύκολα και ευέλικτα, ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, κάτι που θα τους εξοικειώσει με το μέλλον της μετακίνησης:

Η ηλεκτροκίνηση προβλέπεται να είναι βασικός άξονας μετακίνησης μέσα στον αστικό ιστό των πόλεων του μέλλοντος, αφού ηλεκτρικά δημόσια λεωφορεία, αυτοκίνητα, scouters, ποδήλατα και πατίνια θα κάνουν την μετακίνηση ευκολότερη, γρηγορότερη, με μηδενικούς ρύπους και θόρυβο, βοηθώντας στην δημιουργία πόλεων φτιαγμένων για τους ανθρώπους και όχι για τα αυτοκίνητα.