Ένας μήνας για το πρώτο τζάμπολ των κορασίδων

Εκτός από το πρωτάθλημα ανδρών αλλά και των παίδων, στις 20-21 Οκτωβρίου, δηλαδή σε περίπου ένα μήνα θα ξεκινήσουν και οι ομάδες κορασίδων τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για τη σεζόν 2018-19, ενώ η κλήρωση είναι προγραμματισμένη την προσεχή Τρίτη στις 14.00’.

Τα κυριότερα άρθρα της προκήρυξης πρωταθλήματος κορασίδων έχουν ως εξής:

Άρθρο 3ο: Τρόπος Διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, ένα (1) νοτίου κι ένα (1) βορείου συγκροτήματος. Οι ομάδες θ’ αγωνιστούν μεταξύ τους δύο φορές (δύο γύροι), σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.

Οι πρώτες δύο ομάδες της τελικής βαθμολογίας της κανονικής περιόδου σε κάθε όμιλο θα συμμετάσχουν στην τελική φάση (Final Four) που θα γίνει σε κλειστό γυμναστήριο που θα ορίσει η Τ.Ε. Τα ζεύγη των ημιτελικών ορίζονται ως εξής: Α1-Β2 και Β1-Α2. Οι νικήτριες των δύο ημιτελικών αγώνων θα αγωνιστούν στον τελικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή, οι δε ηττημένες των δύο ημιτελικών στο μικρό τελικό.

Άρθρο 5ο: Αθλήτριες Δικαιούμενες Συμμετοχής

Στο πρωτάθλημα μπορούν να πάρουν μέρος αθλήτριες που γεννήθηκαν το έτος 2003 και νεότερες και πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος αθλητικού νόμου και του άρθρου 36 των κανονισμών της ΕΟΚ.

Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα 12 αθλήτριες.

Επισημαίνεται ότι στην προκριματική και τελική φάση των πανελληνίων πρωταθλημάτων δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν αποκλειστικά και μόνο 12 αθλητριών που θα αναγράφονται σε ονομαστική κατάσταση η οποία θα  κατατίθεται πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα κάθε φάσης, στη γραμματεία των αγώνων, χωρίς δικαίωμα αντικατάστασης αθλήτριας, για οποιονδήποτε λόγο και αιτία, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Η αντικατάσταση αθλητών επιτρέπεται μόνο από την προκριματική φάση στην τελική.

Άρθρο 7ο: Αναβολή αγώνα

Καμία αναβολή αγώνα δε δικαιολογείται, παρά μόνο για λόγους ανωτέρας βίας (όπως  κακοκαιρία, συμμετοχή παίκτη στη μικτή Δωδεκανήσου και σε Εθνική Ομάδα). Δε θ’ αναβάλλονται αγώνες λόγω εκδρομών, τραυματισμών αθλητών, σχολικών υποχρεώσεων, οικονομικής αδυναμίας σωματείου κλπ. κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Αγώνες που θ’ αναβληθούν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα ορίζονται εκ νέου από την επιτροπή  πρωταθλήματος της Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδεκανήσου, είτε ενδιάμεσα είτε μετά τη λήξη του εκάστοτε γύρου, χωρίς ν’ αλλάζουν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των υπόλοιπων αγωνιστικών.

Η Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδεκανήσου διευκρινίζει ότι αναβολή σε αγώνα θα δίνεται μόνο σε περίπτωση απαγόρευσης απόπλου των πλοίων και θα βεβαιώνεται από τα λιμεναρχεία. Οι ομάδες υποχρεούνται, εφόσον υπάρχει πλοίο για τη μετακίνησή τους, να επιβιβαστούν σ’ αυτό, ανεξαρτήτως πιθανών προβλέψεων για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα μηδενιστούν. Την ημέρα του ταξιδιού κι εφόσον προκύπτει πρόβλημα με τον απόπλου των πλοίων, οι ομάδες οφείλουν να επικοινωνούν με το μέλος της Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδεκανήσου, κ. Φιλήμονα Χατζηαντωνίου (6932609225) ή την πρόεδρο της Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδεκανήσου, κ. Ανδριάνα Μπαφίτη (6942201200).

Τυχόν αιτήματα σωματείων για αναβολές αγώνων, για σοβαρούς λόγους που δεν προβλέπονται στο άρθρο, θα γίνονται δεκτά το αργότερο κάθε Τετάρτη και θα εξετάζονται από την επιτροπή πρωταθλήματος της Τ.Ε. ΕΟΚ. Δε θα εξετάζονται αιτήματα σωματείων εφόσον περάσει η προθεσμία…

Άρθρο 9ο: Υποχρεώσεις Αγωνιζόμενων Σωματείων

Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των αγωνιζομένων σωματείων καθορίζονται με τις διατάξεις των κανονισμών της ΕΟΚ που αναφέρονται παραπάνω. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η συμμετοχή των σωματείων που δήλωσαν ότι θα πάρουν μέρος στα διάφορα πρωταθλήματα είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με το άρθρο 27 των κανονισμών της ΕΟΚ.

Εάν ένα σωματείο δεν προσέλθει να αγωνιστεί, μηδενίζεται στο συγκεκριμένο αγώνα, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 150 ευρώ, του αφαιρείται ένας βαθμός από το τρέχον πρωτάθλημα κι ένας από το επόμενο. Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το χρηματικό πρόστιμο μέχρι την έναρξη της επόμενης αναμέτρησης, δε θα διεξάγεται το παιχνίδι, το υπαίτιο σωματείο θα μηδενιστεί ξανά και θ’ αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

Στην περίπτωση που ένα σωματείο δεν προσέλθει να αγωνιστεί σε δύο (2) αγώνες, τότε αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος, μετά από εξέταση του θέματος από την Τ.Ε., σύμφωνα και με το άρθρο 7.

Άρθρο 10ο: Οικονομικοί Όροι

α) Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των ομάδων καλύπτονται από τα ίδια τα σωματεία.

β) Τα έξοδα διαιτησίας και κριτών, που είναι για κάθε διαιτητή 10€ και για κάθε κριτή 8€, καθώς και έξοδα των οδικών μετακινήσεων διαιτητών – κριτών, που ανέρχονται στο ποσό των 0,20€ ανά  χιλιόμετρο, καλύπτονται από τα σωματεία.