Νοέμβριο οι παγκορασίδες

Το Σαββατοκύριακο 3-4 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα παγκορασίδων Δωδεκανήσου, με δέκα (ίσως κι έντεκα) ομάδες να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να λάβουν μέρος.

Στον Όμιλο Ρόδου, οι σίγουρες είναι οι τέσσερις περσινές, δηλαδή ο Ιάλυσος, ο Κολοσσός, ο Διαγόρας και ο Πήγασος («παίζει» ακόμη μία συμμετοχή που θα ξεκαθαρίσει την Τρίτη) ενώ στον Όμιλο Νήσων, παρούσες θα είναι η ΑΕ Δικαίου, η Ακαδημία Καλύμνου, η ΕΑΚΑ, ο Ηρακλής 2000, ο Ιπποκράτης και ο Ξάνθος Πάτμου.

Δύο οι εκκρεμότητες

Η Τοπική Επιτροπή έχει αποστείλει τις προκηρύξεις των νέων πρωταθλημάτων στα σωματεία της δύναμής της όμως είναι ακόμη σε εκκρεμότητα οι προκηρύξεις για την κατηγορία των γυναικών και την αντίστοιχη των μίνι.

Για τις ομάδες γυναικών, υπάρχει η διαβούλευση για τη δημιουργία ενιαίου ομίλου εξαιτίας του μικρού αριθμού ομάδων (από τη Ρόδο θα παίξουν οι Ιάλυσος, Κολοσσός και Διαγόρας, με τον Κλεόβουλο να εξετάζει τη συμμετοχή του την επόμενη σεζόν, και από το βόρειο συγκρότημα οι Ιπποκράτης και ΕΑΚΑ), όμως τα έξοδα μετακίνησης παραμένουν το «αγκάθι» της οριστικής απόφασης.

Στα μίνι, οι περιφερειακοί προπονητές Δημήτρης Τζομάκας, Γιώργος Χατζηκαλημέρης και Βενέτης Θωμίδης θα προτείνουν ένα αναδιαμορφωμένο σύστημα διεξαγωγής του τουρνουά, εστιάζοντας περισσότερο στον αναπτυξιακό χαρακτήρα της διοργάνωσης. Περισσότερα θα γίνουν γνωστά την προσεχή Τρίτη, οπότε και θα ενημερωθούν τα σωματεία για τις προθέσεις της Τοπικής Επιτροπής όσον αφορά στα μίνι.