Ρόδος: Κάθειρξη 8 ετών σε 48χρονη που κατείχε 250 ναρκωτικά χάπια

Σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 48χρονη που είχε συλληφθεί με 250 ναρκωτικά χάπια στην κατοχή της,  τα οποία φέρεται να επρόκειτο να τα διοχετεύσει σε τοξικομανείς της περιοχής μας.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από πέντε χρόνια και μαζί με την 48χρονη είχε συλληφθεί και ένας 45χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή.
Η δίκη έγινε την περασμένη Πέμπτη και στο δικαστήριο εμφανίστηκε μόνο ο 45χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο., ενώ η 48χρονη δικάστηκε ωσεί παρούσα.

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε ένοχη την 48χρονη,  στην οποία επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, και στον 45χρονο που αναγνώρισε το ελαφρυντικό της τοξικομανίας του επέβαλε φυλάκιση 3 ετών,  την οποία ανέστειλε επί τριετία.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στις 24 Μαΐου 2013 το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου όταν πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος στην 48χρονη και βρέθηκαν στην κατοχή της πενήντα τέσσερα (54) ναρκωτικά χάπια, καθώς επίσης και τέσσερις (4) κενές περιεχομένου συσκευασίες - συνολικής χωρητικότητας 120 - χαπιών.  Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας πρόεκυψε ότι η 48χρονη προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά χάπια από τον 45χρονο, λίγο πριν τη σύλληψή της, με σκοπό να τα διαθέσει σε τοξικομανείς.

Άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντόπισαν τον 45χρονο στην κατοχή του οποίου και στο σπίτι του, στην πόλη της Ρόδου, βρέθηκαν συνολικά διακόσια τρία (203) ναρκωτικά χάπια, το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
  Τα ναρκωτικά χάπια, τα χρήματα και το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.