Αντιπλημμυρικά έργα στη Σύμη

Αντιπλημμυρικά έργα άνω των 450.000 ευρώ θα πραγματοποιηθούν στο δήμο Σύμης προκειμένου να «θωρακιστεί» το νησί και να μην επαναληφθούν γεγονότα και καταστάσεις που βίωσαν οι κάτοικοι τον Νοέμβριο του 2017!

Μετά από ενέργειες του δημάρχου Σύμης κ. Λευτέρη Παπακαλοδούκα, το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ήδη δεσμεύσει και διαθέτει προς το δήμο Σύμης το ποσό των 455.000 ευρώ προκειμένου να χρησιμοποιηθεί και να διατεθεί για το έργο με τίτλο «Αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Σύμης εξαιτίας της πλημμύρας της 13.11.2017».

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι το μοναδικό έργο στο δήμο του νησιού αφού συνολικά «τρέχουν» έργα και προγράμματα συνολικής αξίας άνω των 12 εκατ. ευρώ σε ολόκληρο το νησί!


Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή, της επιπλέον χρηματοδότησης για τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων στη Σύμη είναι πολύ σημαντική καθώς όλοι θυμούνται όσα έζησαν κάτοικοι και επιχειρηματίες πριν από ένα χρόνο περίπου, εξαιτίας της Θεομηνίας που είχε «χτυπήσει» το νησί, το οποίο και είχε κηρυχθεί και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η μανία της φύσης ήταν τέτοια, που κατέληξαν στη θάλασσα δεκάδες αυτοκίνητα, δρόμοι ξηλώθηκαν, σπίτια διαλύθηκαν γεμίζοντας μπάζα και λάσπες, σχολεία και επιχειρήσεις υπέστησαν τρομακτικές ζημιές.
Το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ακόμη και μετά το πέρασμα των καιρικών φαινομένων οι πληγές που έμειναν πίσω ήταν πολύ σοβαρές!

Από την κακοκαιρία πλήγηκε  ιδιαίτερα η περιοχή του Γυαλού, αλλά εκτεταμένες ζημιές είχαν σημειωθεί και στους άλλους οικισμούς.