Ωραία και άνετη η Ρόδος

Δημοτικό Στάδιο

Μήνυμα για τους υψηλούς στόχους της, όπως και για τις δυνατότητές της να τους υποστηρίξει, έστειλε χθες η Ρόδος, η οποία επιβλήθηκε άνετα του ΑΕΡΑ, στο κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι του Δημοτικού Σταδίου, με 4-0.

Μέχρι το 29’, οπότε και κατάφερε να λύσει τον «γόρδιο δεσμό», η Ρόδος διατήρησε μία απόλυτη, πλην όμως φλύαρη υπεροχή, την οποία δεν μπόρεσε να μετουσιώσει λόγω της δυσκολίας της να βρει τη σωστή τελική ενέργεια, τις στιγμές που προσέγγιζε την αντίπαλη μεγάλη περιοχή, είτε επιτειθέμενη από τον άξονα, είτε από τις δύο πτέρυγες. Στο παραπάνω διάστημα χαράμισε δύο σημαντικές ευκαιρίες, μία στο 4’, όταν ο Κόστα αστόχησε σε τετ α τετ, μετά από μπαλιά του Γεωργίου στην πλάτη της άμυνας και άλλη μία στο 8’, όταν ο Τζήμας απέκρουσε, με εντυπωσιακή εκτίναξη, την κεφαλιά του Καντιμοίρη, έπειτα από φάουλ του Κιοσέογλου.

 Στο ίδιο διάστημα ο ΑΕΡΑ έτρεξε, αμύνθηκε με σθένος, όμως δεν είχε τις δυνάμεις να ενοχλήσει επιθετικά, εμφανώς επηρεασμένος από τις απουσίες του (Πλύγκος, Μασάδο), καθώς και από τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του.

Η υπεροχή των «ελαφιών» καρποφόρησε ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Ο Κιοσέογλου εκτέλεσε φάουλ από τον άξονα, ο Κρητικός πήρε την κεφαλιά στο αριστερό δοκάρι στρώνοντας την μπάλα στον Καντιμοίρη κι εκείνος άνοιξε το σκορ με πλασεδάκι από κοντά (1-0). Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι σκόραραν ξανά. Η πάσα του Ιμεραλιλάι στον κενό χώρο έφερε την μπάλα στα πόδια του Κόστα που νικήθηκε αρχικά στο τετ α τετ από τον Τζήμα, για να έρθει, ως «τρέιλερ», ο Τσουλάκος και να «γράψει» το 2-0 με δυνατό συρτό σουτ.

 Στο 34’ Μπίσα «σημάδεψε» το δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας με πλασέ στην κίνηση, έπειτα από έξοχη κούρσα και παράλληλη σέντρα του Ιμεραλιλάι από τα δεξιά, για να αποζημιωθεί στο 55’, όταν νίκησε τον Τζήμα με διπλή προσπάθεια, αξιοποιώντας την ωραία ενέργεια και την μπαλιά του Μόσχου από τη δεξιά πτέρυγα.

Η Ρόδος συνέχισε να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό, δημιούργησε ευκαιρίες και έβαλε το «κερασάκι» στο 86’, όταν μετά από σέντρα του Μπίσα από τα αριστερά, ο ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι Κρητικός διαμόρφωσε το τελικό 4-0 με ωραίο διαγώνιο πλασέ στην κίνηση.

    Εύκολο απόγευμα πέρασαν ο διαιτητής Κυρίτσης και οι βοηθοί του, Κοκμοτός και Μπέκας.

Οι συνθέσεις:

Ρόδος:  Κεφάλας, Ιμεραλιλάι, Χατζηπέτρος (63’ Αλιμερκάι), Καντιμοίορης, Κρητικός, Τριχάκης, Κιοσέογλου (84’ Κεχαγιόγλου), Μπίσα, Τσουλάκος (56’ Δημητριάδης), Κόστα (46’ Μόσχος), Γεωργίου

ΑΕΡΑ:  Τζήμας, Γιαννακάκης, Κωνσταντινίδης (76’ Ροκάι), Τάχος, Καντής (65’ Πιτσουρδάκης), Νικολής (46’ Ζάχαρης), Φιάμπολης, Γαϊτάνος, Μπεκλετσής, Στεφανής, Γιορδαμνής (54’ Καλογήρου)