«Ό,τι χρειαστεί για το κλειστό στο Πυλί»

Με αντικείμενο την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Πυλί, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Έπαρχος Κω, Γιώργος Χαλκιδιός, είχαν προχθές συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, Ηλία Καματερό και τον Δήμαρχο Κω, Γιώργο Κυρίτση.

Συζητήθηκε, συγκεκριμένα, ο συντονισμός των ενεργειών που πρέπει να γίνουν ώστε η υλοποίηση του έργου να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν. 

Στη διάρκεια της συνάντησης , ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας (εθνικοί πόροι), έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 930.000 ευρώ, για την κατασκευή του γηπέδου.

Ο Δήμαρχος Κω έκανε γνωστό ότι υπάρχει διαθέσιμη γη, ιδιοκτησίας του Δήμου Κω όπου ήδη έχει χωροθετηθεί η ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου και ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν ήδη ξεκινήσει τη σύνταξη των μελετών.

Συμφωνήθηκε να εξεταστούν και οι μελέτες που η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διαθέτει για κλειστά γήπεδα, για την περίπτωση που εξευρεθεί τύπος γηπέδου που να ταιριάζει στην περιοχή του Πυλίου και στις ανάγκες της.

Επίσης, αν το ποσό των 930.000 ευρώ που η Περιφέρεια διαθέτει από το ΠΔΕ της για το σκοπό αυτό, κριθεί ανεπαρκές για το έργο που τελικώς θα προκριθεί και θα μελετηθεί, όλες οι πλευρές δήλωσαν την πολιτική δέσμευσή τους να εργαστούν για την αύξηση του εγκεκριμένου σήμερα προϋπολογισμού, ούτως ώστε το έργο να υλοποιηθεί.