Σήμερα η συζήτηση για την αξιοποίηση της Νέας Αγοράς

Το «παρών» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, σήμερα το βράδυ, αναμένεται να δώσουν οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς ζητώντας να μπουν ασφαλιστικές δικλείδες για τους ίδιους στην αξιοποίηση του εμβληματικού κτιριακού συγκροτήματος.

Ως γνωστόν, στη σημερινή συνεδρίαση, πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη έρχεται η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την ενιαία εκμίσθωση του Μνημείου, μέσα από την παραχώρησή του σε δυνητικό επενδυτή. Πρόκειται για τη μελέτη που εκπόνησε ο ειδικός εκτιμητής στον οποίο και την ανέθεσε.

Στην εισήγηση που αναμένεται να κάνει ο εντεταλμένος σύμβουλος για τη δημοτική ακίνητη περιουσία, κ. Δήμος Μουτάφης, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι θα γίνει προσπάθεια για να έχουν προτιμησιακό δικαίωμα οι υφιστάμενοι εκμισθωτές της Νέας Αγοράς οι οποίοι είναι όλοι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους ή έχουν μπει σε ρύθμιση.

Οι περίπου 60-65 καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή εντός του Μνημείου, έχουν θορυβηθεί και θέλουν να διασφαλίσουν την παραμονή τους στα καταστήματά τους. Με αφορμή, λοιπόν, τη σημερινή συζήτηση και λήψη απόφασης επί του θέματος, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγη ώρα πριν από τη συνεδρίαση θα συναντηθούν σε κεντρικό σημείο της Νέας Αγοράς και στη συνέχεια θα μεταβούν στο Δημαρχείο προκειμένου να παρακολουθήσουν τη συζήτηση που  θα γίνει και να διατυπώσουν τη θέση τους.