Ανταγωνιστικό για τρία σετ το «Ροδίων Άθλησις»

Πολύ χρήσιμα συμπεράσματα έβγαλαν το Σάββατο οι δύο κόουτς του «Ροδίων Αθλησις» και του Φοίνικα Σύρου, Σπύρος Γκολίτσης και Νίκος Ζαλμάς αντίστοιχα.

Στα πέντε φιλικά σετ που διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις του «Ροδίων Παιδεία», οι Συριανοί πήραν τα τέσσερα, αλλά οι παίκτες του Σπύρου Γκολίτση ήταν πολλοί ανταγωνιστικοί στα τρία πρώτα σετ, απέναντι σε μια ομάδα που ήταν σαφώς πιο έτοιμη για το πρωτάθλημα της Volleyleague.

Οι παίκτες της Ροδίτικης ομάδας έδειξαν πως αν συνεχίσουν  σε αυτούς τους ρυθμούς, θα είναι πολύ κοντά στον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Ο Φοίνικας ήταν η ομάδα που μπήκε μπροστά από νωρίς στο σκορ στο α΄ σετ και επικράτησε με 25-20 του «Ροδίων».

Οι δύο ομάδες ήταν ανταγωνιστικές και στο β΄ σετ. Το «Ροδίων» προηγήθηκε με 23-17 και 24-23 και πήρε τελικά το σετ με 25-23 ισοφαρίζοντας σε 1-1.
 

Έσβησε το κεράκι των γενεθλίων στο τέλος του αγώνα ο Μαυροβουνιώτης
Έσβησε το κεράκι των γενεθλίων στο τέλος του αγώνα ο Μαυροβουνιώτης


Στο γ΄ σετ φάνηκε η διαφορά προετοιμασίας των δυο ομάδων σε χρονική διάρκεια. Οι παίκτες του Σπύρου Γκολίτση, ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ και στην καθοριστική στιγμή προηγήθηκε και με 23-19. Οι Συριανοί όμως με ένα σερί 6-0, πήραν εκείνοι το σετ με 25-23.

Από το επόμενο σετ ο Σπύρος Γκολίτσης θέλησε να «τσεκάρει» και τους υπόλοιπους παίκτες του στο παρκέ. Πραγματοποίησε τις αλλαγές του και ο Φοίνικας πήρε το δ΄ σετ με 25-16, ανεβάζοντας το σκορ σε 3-1 .

Στο τελευταίο που αποφάσισαν οι ομάδες να παίξουν επί πλέον, ο Φοίνικας ήταν καλύτερος και επικράτησε με 15-7.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Λάκης Λαζαράκης και Μαρία Ινγγλέση.
Οι ομάδες:

ΡΟΔΙΩΝ ΑΘΛΗΣΙΣ (Σπύρος Γκολίτσης): Μακρής Ν., Αρβανίτης Ν., Ποτολίδης Π., Προδρομίδης Β., Σακόγλου Χ., Μαυροβουνιώτης Α., Παππάς Α.,  Οικονόμου Ν., Σαρικείσογλου Μ., Μοσχούς Χ., Ηλίας Θ., Μαυράκης Κ.,

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Νίκος Ζαλμάς): Μήλης Ν., Λέσκοφ Μ., Σόουζα Φ., Ρούσβελτ Φ., Βουλκίδης Θ., Παπαδόπουλος Π., Αχιλλεόπουλος Ι., Φωτιάδης Π., Αδάμ Ο., Ταυρής Κ., Βελούδης Σ.,
*Μετά το τέλος του αγώνα φυσικά το κλίμα ήταν εορταστικό, καθώς γιόρτασε τα 27α γενέθλιά του ο Μαυροβουνιώτης.

 

Λάκης Λαζαράκης, Μαρία Ινγγλέση και Μαρία Παπαβασιλείου διεύθυναν  το φιλικό παιχνίδι με τον Φοίνικα Σύρου
Λάκης Λαζαράκης, Μαρία Ινγγλέση και Μαρία Παπαβασιλείου διεύθυναν το φιλικό παιχνίδι με τον Φοίνικα Σύρου