Καταδικάστηκε Ροδίτης για ληστεία και κλοπές

Ποινή φυλάκισης 5 ετών επιβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 32χρονο Ροδίτη που κατηγορείται για ληστεία αλλά και για κλοπές!

Η υπόθεση εκδικάστηκε μετά από έφεση που άσκησε ο 32χρονος κατά της πρωτόδικης απόφασης που λήφθηκε ερήμην του τον Γενάρη του 2017 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου με την οποία είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών (8 έτη για τη ληστεία και 6 έτη για τις κλοπές).

Χθες λοιπόν το δευτεροβάθμιο δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Κατερίνας Βολονάκη, μετέτρεψε την κατηγορία της ληστείας με κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και διακεκριμένων κλοπών κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια που τον βάραιναν, ενώ του αναγνώρισε και το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών και έτσι του επέβαλε φυλάκιση 5 ετών.
Η σύλληψη του 32χρονου είχε γίνει στις 8 Ιανουαρίου 2014 λίγη ώρα αφότου είχε διαπράξει τα όσα κατηγορείται.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 7.30 το πρωί ο 32χρονος οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα αντίθετα από τη ροή των οχημάτων στην οδό Αγίου Ιωάννου στη Ρόδο, και φορώντας κουκούλα στο πρόσωπο έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, αφαίρεσε από μία 47χρονη πεζή γυναίκα την τσάντα της που περιείχε προσωπικά είδη, κινητό τηλέφωνο, κλειδιά και το ποσό των 23 ευρώ στο πορτοφόλι της.

Ο 32χρονος κατηγορείται ότι στην προσπάθειά του να της αρπάξει την τσάντα, την έριξε στο έδαφος με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στο γόνατο, στην κοιλιά και στον αγκώνα της αριστερής της πλευράς!

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 10.15 το πρωί της ίδιας ημέρας, ο 32χρονος κινούμενος επί της οδού Αγίας Σοφίας αφαίρεσε την τσάντα από ημεδαπή, η οποία περιείχε τα κλειδιά της, διάφορες κάρτες τραπεζών και προσωπικά έγγραφα.

Επίσης, περίπου στις 11 το ίδιο πρωί κινούμενος επί της οδού Αργύρη Θεοχάρη αφαίρεσε από άλλη ημεδαπή την τσάντα της που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, γυαλιά και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.