Συνάντηση του Θωμά Σωτρίλλη με τον Ισπανό και τον Γερμανό Πρέσβη

Συνάντηση του Θωμά Σωτρίλλη με τον Ισπανό και τον Γερμανό Πρέσβη

Συνάντηση του Θωμά Σωτρίλλη με τον Ισπανό και τον Γερμανό Πρέσβη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 123 ΦΟΡΕΣ

Ροδίτες στο πρώτο ταξίδι του Πορτογάλου θαλασσοπόρου Φερδινάνδου Μαγγελάνου

Με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θωμά Σωτρίλλη, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Αθήνα, κ. Ενρίκε Βιγκέρα, (Enrice Viguera), ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ρόδο.

Στην συνάντηση που επικεντρώθηκε σε ιστορικά κυρίως στοιχεία, ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον Πρέσβη να απευθύνει (εφόσον μπορέσει) επίσημη πρόσκληση την Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία να επισκεφθεί την Ρόδο.

Ο ίδιος στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγει, ενημέρωσε τον κ. Σωτρίλλη ότι ανακάλυψε πως στο πλήρωμα του Πορτογάλου θαλασσοπόρου Φερδινάνδου Μαγγελάνου όταν έκανε τον πρώτο περίπλου της γης, το 1519, υπήρχαν αρκετοί Έλληνες. Μεταξύ των δεκαεννέα διασωθέντων, από το ταξίδι αυτό, ήταν τέσσερις Έλληνες –οι τρεις Ροδίτες και ένας από την Πάρο, ο οποίος όμως μεγάλωσε στην Ρόδο. Η έρευνα περιλαμβάνει και άλλα νησιά όπως η Χίος που ήταν Γενοβέζικη αποικία.

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, ο αντιπεριφερειάρχης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με τον Ισπανό Πρέσβη, η συνάντηση είχε κυρίως πολιτιστικό και ιστορικό περιεχόμενο. Μας ζήτησε να στηρίξουμε την προσπάθειά του για να διοργανωθεί στην Ρόδο ένα διεθνές συνέδριο στο Κατάλυμα της Ισπανίας με ιστορικό περιεχόμενο ενώ μας ανακοίνωσε πως στα σχέδιά τους είναι να τοποθετήσουν ένα μνημείο στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν κατά την διάρκεια του πρώτου περίπλου της γης από τον θαλασσοπόρο Μαγγελάνο».

Από την πλευρά του, ο Ισπανός Πρέσβης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Συναντήθηκα ήδη με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Μας ενδιαφέρει να διοργανώσουμε στη Ρόδο ένα συνέδριο με θέμα την συμμετοχή των Ροδίων στο πρώτο ταξίδι του Μαγγελάνου –πέντε αιώνες πριν. Είναι ευκαιρία να μάθουν όλοι αυτή την εκπληκτική ιστορία. Θα προχωρήσουμε σε αυτή την διοργάνωση και με την βοήθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θωμά Σωτρίλλη με τον Γερμανό Πρέσβη Jens Plötner

Με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θωμά Σωτρίλλη, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, κ. Γενς Πλότνερ, (Jens Plötner), ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ρόδο.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που αφορούν αφενός τους Γερμανούς οι οποίοι επισκέπτονται την Ρόδο για Τουρισμό (με αυξητικά νούμερα) ενώ υπάρχουν αρκετοί Γερμανοί υπήκοοι οι οποίοι διαμένουν στο νησί μόνιμα και επέλεξαν την Ρόδο, σαν το νέο τους σπίτι για διάφορους λόγους όπως η πλούσια ιστορία του νησιού, οι ομορφιές του, οι άνθρωποι αλλά και η φιλοξενία.

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, ο αντιπεριφερειάρχης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η συνάντηση μας με τον Γερμανό Πρέσβη επικεντρώθηκε σε πολιτικά ζητήματα, σε θέματα Τουρισμού καθώς και στις διμερείς σχέσεις της Ρόδου με την Γερμανία.

Όσον αφορά τις προοπτικές ανάμεσα στις δύο πλευρές, μπορώ να σας πω ότι υπάρχει μια πολύ ισχυρή βάση σε ό,τι αφορά τον Τουρισμό αλλά πρέπει να δουλέψουμε από κοινού ώστε να εξετάσουμε τις εναλλακτικές μορφές ώστε να έχουμε Τουρισμό όλο τον χρόνο, και βεβαίως, πώς μπορούμε να τον προωθήσουμε».

Από την πλευρά του, ο Γερμανός Πρέσβης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ρόδο. Δεν είναι η πρώτη μου φορά που επισκέπτομαι το νησί, αλλά είναι η πρώτη φορά που έρχομαι ως Πρέσβης.

Ήταν σημαντική η συνάντησή μου με τον αντιπεριφερειάρχη. Η Ρόδος έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης καθώς και από γεωγραφική άποψη, είναι πολύ σημαντική κάτι που θεωρώ πως είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα παράμετρος, η οποία πρέπει να ληφθεί υπόψη. Εργαζόμαστε ήδη από κοινού αλλά μπορούμε πάντα να κάνουμε κάτι καλύτερο».

Διαβάστε ακόμη

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου