Χ. Κόκκινος: «Η τουριστική προβολή της Π.Ν.Αι. να διέπεται από καινοτόμες δράσεις και να στηρίζει τις πραγματικές ανάγκες προώθησης του τουριστικού προϊόντος»

Στην 7η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο στις 24.9.2018 συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος. Στο θέμα «Έγκριση προγραμματισμού δράσεων τουριστικής προβολής της Π.Ν.Αι. για το έτος 2019», τοποθετήθηκε ως εξής:

«Οι οργανωμένες δράσεις προβολής του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας πρέπει να συνεχιστούν, αφού γίνει αποτίμηση των μέχρι σήμερα πεπραγμένων.

Οι εμπειρίες μας και η καταγραφή της διαμορφωμένης κατάστασης και τουριστικής κίνησης, μας επιβάλλει να επενδύσουμε σε καινοτόμες δράσεις. Υπάρχουν περιοχές που απουσιάζουν ή είναι περιορισμένος ο τουρισμός μέσω της κρουαζιέρας και οφείλουμε να πραγματοποιήσουμε και σε αυτό το κομμάτι παρεμβάσεις.

Τα πολλά παράπονα των επιχειρηματιών, ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα, μας υποχρεώνουν να στραφούμε στην αναζήτηση του ποιοτικού τουρισμού, που θα αφήσει και χρήματα στην περιοχή μας. Επίσης οφείλουμε να στηρίξουμε τους ήδη γνωστούς τουριστικούς προορισμούς της περιοχής μας (Ρόδος, Κως, Μύκονος, Σαντορίνη, Σύρος, Πάρος, Νάξος), αλλά να προωθήσουμε και το τουριστικό προϊόν των υπολοίπων νησιών μας, επιδιώκοντας την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.»

Κατά την παρουσία του στη Σύρο, ο κ. Χ. Κόκκινος επισκέφθηκε το δήμαρχο του νησιού και Αντιπρόεδρο της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Μαραγκό για θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και την αναπτυξιακή πορεία των νησιών μας και με τον καταγόμενο από τις Κυκλάδες σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κονγκό - Μπραζαβίλ - Γκαμπόν κ.κ. Παντελεήμων.