Με την παρουσία έξι συλλόγων…

Ολοκληρώθηκαν οι πανελλήνιες  ημέρες νεότητας που διοργάνωσε η Ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας. Το «παρών» έδωσαν από τα Δωδεκάνησα έξι σύλλογοι  (5 από τη Ρόδο κι ένας από την Κω) με 35 συνολικά αθλητές και πάρα πολλούς συνοδούς.

Συγκεκριμένα, πήραν μέρος οι Ροδίλιος, Έλαφος, Διαγόρας, Ανταίος, Άθλος και Φιλίνος Κω. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 38 σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα με 310 παιδιά.

Η διαμονή έγινε στις εγκαταστάσεις κατασκηνώσεων του δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα, σ’ έναν φανταστικό χώρο με δυνατότητα φιλοξενίας περί των 800 ατόμων.
Υπήρχαν δωμάτια για την κάθε ομάδα με περίπου 20 κρεβάτια με όλες τις ανέσεις.

Επίσης, γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, πισίνες, εστιατόρια  και θερινός κινηματογράφος. Το κόστος διαμονής και διατροφής και για τις 3 μέρες ήταν 10 € για αθλητές αλλά και για τους συνοδούς.

Είχε προβλεφθεί ακόμα και η δωρεάν μεταφορά των αθλητών αλλά και των ποδηλάτων τους από και προς το λιμάνι του Πειραιά με λεωφορεία του δήμου Αθηναίων.  Επίσης η BLUE STAR FERRIES παρείχε και έκπτωση 50% στην έκδοση των εισιτηρίων.

Γενικά ήταν μια οργάνωση που θα μείνει ανεξίτηλη στις μνήμες των παιδιών, τα οποία διασκέδασαν και αγωνίστηκαν, αλλά πάνω απ’ όλα γνωρίστηκαν με άλλους αθλητές και αθλήτριες απ’ όλη την Ελλάδα.