Σε ένα χρόνο φυλάκιση καταδικάστηκε Ροδίτης

Στα «μαλακά» έπεσε στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 37χρονος Ροδίτης, ο οποίος θέλοντας να γιορτάσει την αποφυλάκισή του από τον Κορυδαλλό, έφερε ερχόμενος στο νησί μας μαζί του και 730 γραμμάρια χασίς, τα οποία όμως εντόπισε το προσωπικό της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κω και τον συνέλαβε!

Το περιστατικό είχε συμβεί πριν από επτά χρόνια και χθες εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, όπου το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Νικήτα Μπόλκα, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και τον έκρινε ένοχο ως τοξικομανή επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Σημειώνεται πως πρωτόδικα, ο 37χρονος  είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη ενώ του είχε επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρώ.

Ο 37χρονος Ροδίτης είχε αποφυλακιστεί από την Ψυχιατρική Κλινική του Κορυδαλλού μόλις στις 18 Ιουλίου 2011, δηλαδή τρεις μέρες πριν να ανέβει στο πλοίο που θα τον οδηγούσε και πάλι στα κρατητήρια!
Ο συλληφθείς είχε κριθεί ένοχος για διακεκριμένες κλοπές με μειωμένο όμως καταλογισμό, από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου λίγο μετά το Πάσχα του 2010.

Μετά την αποφυλάκισή του το απόγευμα της 21ης Ιουλίου 2011 επιβιβάστηκε σε πλοίο της γραμμής με προορισμό το νησί μας. Περίπου στις 10.30 το πρωί όταν το πλοίο έφθασε στο λιμάνι της Κω ο 37χρονος αποβιβάστηκε προκειμένου με άλλο πλοίο να έρθει στη Ρόδο. Όμως κατά την αποβίβασή του προσωπικό του γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Κω τον εντόπισαν και διενεργώντας έλεγχο βρήκαν να κατέχει μέσα σε νάιλον σακούλα ποσότητα ινδικής κάνναβης βάρους 730 γραμμαρίων!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος εξεταζόμενος από τους λιμενικούς δήλωσε ότι την ποσότητα την προμηθεύτηκε από άγνωστο άτομο στην Αθήνα έναντι του χρηματικού ποσού των 200 ευρώ και την προόριζε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση αφού έτσι επρόκειτο να ...γιορτάσει την ελευθερία του!

Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε ενώ ο 37χρονος μετά την άσκηση διώξεων σε βαθμό κακουργήματος παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.