Έπαυσε η κατηγορία σε 32χρονο για πλαστά 50ευρα

Κατηγορούμενος για την κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων κάθισε χθες 32χρονος Γεωργιανός, στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου.

Ο αλλοδαπός παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου ενώ η σύλληψή του είχε γίνει από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ξημερώματα του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2013, λίγη ώρα μετά τη συναλλαγή που είχε κάνει σε μπαρ της περιοχής μας και σε βάρος του είχε ασκηθεί – αρχικά- ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Χθες το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Κιουρτζή, μετέτρεψε την κατηγορία την οποία και έπαυσε λόγω παραγραφής σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο 32χρονος ενώπιον του δικαστηρίου ισχυρίστηκε ότι μερικές ημέρες νωρίτερα από τη σύλληψή του είχε πωλήσει σε αλλοδαπό Πακιστανικής καταγωγής ένα κινητό τηλέφωνο έναντι του χρηματικού ποσού των 400 ευρώ, χρήματα τα οποία και έλαβε από τον αλλοδαπό σε 8 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Μεταξύ αυτών ήταν και τα επίμαχα τρία χαρτονομίσματα, για τα οποία και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γεωργιανός χρησιμοποίησε, κατά τη συναλλαγή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ), ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, πλην όμως έγινε αντιληπτός από το προσωπικό του καταστήματος που ειδοποίησε την Αστυνομία.

Από έλεγχο που διενέργησαν περιπολούντες αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω χαρτονόμισμα ήταν πλαστό και κατασχέθηκε.

Στο πλαίσιο διεύρυνσης της υπόθεσης και ύστερα από συνδυαστική εξέταση στοιχείων εξακριβώθηκε ότι, ο 32χρονος:

• Στις 7/8-06-2013 μεταμεσονύχτιες ώρες επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το εν λόγω πλαστό χαρτονόμισμα σε παρόμοιο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

• Στις 7-06-2013 το μεσημέρι στην πόλη της Ρόδου χρησιμοποίησε σε κατάστημα εμπορίας τροφίμων (mini market) ένα πλαστό χαρτονόμισμα  των 50 ευρώ, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε

• Στις 18-05-2013 στην Ιαλυσό Ρόδου, χρησιμοποίησε σε κατάστημα τουριστικών ειδών ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, η πλαστότητα του οποίου έγινε αργότερα αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και το πλαστό 50ευρω είχε κατασχεθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού

Τα τρία (3) πλαστά χαρτονομίσματα που κατασχέθηκαν έφεραν τον ίδιο αριθμό σειράς και απεστάλησαν για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.