Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Κάρπαθο και Κάσο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Κάρπαθο και Κάσο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Κάρπαθο και Κάσο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 342 ΦΟΡΕΣ

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι την Τετάρτη 26/9/2018, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Π.Ε. Κυκλάδων και Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου είναι πολύ υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 4) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Παρακαλούμε πολύ τους πολίτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου (να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Ενημερώνουμε επίσης, ότι έως τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου (31 Οκτωβρίου 2018) και από ώρα 21.00 έως 06.00, ισχύει το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στους δασικούς δρόμους των νήσων Ρόδου, Καρπάθου και Κω, που προσδιορίζονται στη σχετική Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου τις ημέρες με επικινδυνότητα (4) και άνω.

Διαβάστε ακόμη

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού

Προβλήματα υδροδότησης στον δήμο Καρπάθου

Σωτήρια διάσωση της Πυροσβεστικής στην Αμοωπη της Καρπάθου

Φωτιά σε εξέλιξη στον ποταμό της Αρκάσας Καρπάθου

Γίλλες: Το παλιό έθιμο που γιορτάζεται μέχρι σήμερα στο Απέρι της Καρπάθου

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και στην Κάρπαθο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου (φωτογραφίες)