Ανέφικτος ο ενιαίος όμιλος σε γυναίκες και νεανίδες

Με πέντε ομάδες στην κατηγορία των γυναικών κι άλλες τόσες στη νεανίδων θα διεξαχθούν τα φετινά πρωταθλήματα Δωδεκανήσου όμως θα χωριστούν και φέτος σε νότιο και βόρειο συγκρότημα αφού ο ενιαίος όμιλος φαίνεται πως είναι ανέφικτος, λόγω εξόδων.

Είναι σημαντικό να καταγραφεί πως ο Κολοσσός, ο Ιάλυσος και ο Ιπποκράτης ήταν υπέρ της δημιουργίας ενιαίου ομίλου όχι μόνο στις γυναίκες αλλά και στις νεανίδες. Η ΕΑΚΑ δεν ήταν αρνητική με την προϋπόθεση ότι η Τοπική Επιτροπή θα συνέδραμε στην εξεύρεση χορηγίας για τη διευκόλυνση στις μετακινήσεις και στις διαμονές των αποστολών.

Μόνο ο Διαγόρας ήταν κατηγορηματικά κάθετος σε αυτό το σενάριο, παρ’όλο που δεν δήλωσε καν συμμετοχή στο πρωτάθλημα νεανίδων.

Στις γυναίκες θα πάρουν μέρος οι Ιάλυσος, Κολοσσός, Διαγόρας (Όμιλος Ρόδου) και Ιπποκράτης, ΕΑΚΑ (Όμιλος Νήσων) και στις νεανίδες οι Ιάλυσος, Κολοσσός (Όμιλος Ρόδου) και οι Ιπποκράτης, ΕΑΚΑ, Ξάνθος Πάτμου (Όμιλος Νήσων).

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρωτάθλημα νεανίδων, ο Διαγόρας θα συμμετάσχει άνευ συναγωνισμού με κορασίδες προκειμένου να γίνουν περισσότερα παιχνίδια στον Όμιλο.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να ανακοινωθεί άμεσα, το πρώτο τζάμπολ των γυναικών υπολογίζεται στις αρχές Νοεμβρίου ενώ η κλήρωση των αγώνων προγραμματίστηκε την προσεχή Τρίτη (2/10) στις 14.00’ στα γραφεία της ΤΕ ΕΟΚ Δωδ/σου.