Τούρκος δουλέμπορος αποβίβασε 21 πρόσφυγες στ’ Αφάντου

Στα χέρια των Λιμενικών βρίσκεται από προχθές το πρωί 23χρονος Τούρκος  διακινητής ο οποίος μετέφερε 21 πρόσφυγες και μετανάστες με σκάφος από τα παραλία της χώρας του, στη Ρόδο!

Ο εντοπισμός του διακινητή και των μεταφερομένων έγινε όταν ένας εκ των επιβατών κάλεσε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης (112) καθώς το σκάφος έπλεε ακυβέρνητο ανοικτά της παραλίας Αφάντου.

Πιο συγκεκριμένα, νωρίς προχθές το πρωί ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη  πολυεστερικού σκάφους στο οποίο επέβαινε σημαντικός αριθμός αλλοδαπών, και βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Αφάντου Ρόδου.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και τρία ιδιωτικά σκάφη, ενώ από ξηράς έσπευσε στην περιοχή περιπολικό όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε το σκάφος με τους επιβαίνοντες, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν στο Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΦΡΟΝΤΑΪΤ ΚΟΥΙΝ'' και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και αποβιβάστηκαν με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους στο Νέο Καρνάγιο Ρόδου με ασφάλεια.

Πρόκειται για είκοσι ένα (21) άτομα, εκ των οποίων ένας κυβερνήτης-διακινητής Τουρκικής καταγωγής, ηλικίας 23χρονών, ο οποίος συνελήφθη και χθες το μεσημέρι προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα,  ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Ο Τούρκος διακινητής κρατείται προκειμένου να προσαχθεί εκ νέου στο δικαστήριο, ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου αυτή τη φορά, για να απολογηθεί. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.
Διάσωση στο
Φαρμακονήσι

Στο μεταξύ άλλους 50 αλλοδαπούς εντόπισαν και διέσωσαν προχθές τα ξημερώματα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Φαρμακονήσι.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου  κοντά σε βραχώδη ακτή, φουσκωτή βάρκα,  η οποία βρισκόταν σε δυσχερή θέση και σε αυτήν επέβαιναν οι 50 πρόσφυγες και μετανάστες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη, στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Λακκί της Λέρου.  Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.