Διευκρινίσεις ΔΕΗ για Ρόδο: Στα όρια έφτασε το σύστημα ηλεκτροδότησης

Σε οριακό σημείο έφτασε τον Αύγουστο το σύστημα τροφοδοσίας με ηλεκτρική ενέργεια στη Ρόδο, όπως διευκρινίζει η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της, εξαιτίας της πυρκαγιάς που σημειώθηκε στον ΑΗΣ Σορώνης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «η ομαλή τροφοδοσία του νησιού διασφαλίστηκε τελικά, και αποφεύχθηκαν οι περικοπές σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο με την άμεση και διαρκή, λεπτό προς λεπτό, ενεργοποίηση των στελεχών και των εργαζομένων της ΔΕΗ, αλλά και με την ανταπόκριση, τη συνεργασία και την άριστη επαγγελματική συμπεριφορά του αναδόχου και του κατασκευαστή του Σταθμού της Ν. Ρόδου, ΤΕΡΝΑ και Wärtsilä αντιστοίχως.

Στην ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ ευχαριστεί δημόσια την ΤΕΡΝΑ και την Wärtsilä για την καθοριστική τους συμβολή, καθώς και την ανώτατη διοίκηση της Wärtsilä και τον Πρέσβη της Φινλανδίας στην Ελλάδα για την άμεση παρέμβασή τους.

Ευχαριστεί επίσης τους τοπικούς φορείς, τις εταιρείες μεταφοράς πετρελαιοειδών του νησιού για τη συνδρομή τους στη διασφάλιση των αναγκαίων ποσοτήτων diesel, και βέβαια απευθύνει δημόσιο έπαινο στους εργαζομένους και στα στελέχη τόσο της ΔΕΗ όσο και των αναδόχων εταιρειών».