Παρουσιάστηκε στην Πάτμο η «Ληστεία Ονείρων»

Παρουσιάστηκε στην Πάτμο η «Ληστεία Ονείρων»

Παρουσιάστηκε στην Πάτμο η «Ληστεία Ονείρων»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 214 ΦΟΡΕΣ

Με εξώφυλλο τα τρικάταρτα καράβια του ζωγράφου Γιώργου Κάβουρα μας ταξίδεψε η συγγραφέας και ποιήτρια Καίτη Καπαδάκη-Σπύρου στο τελευταίο της ποιητικό βιβλίο ΛΗΣΤΕΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ.

Μας ταξίδεψε σε κόσμους ποιητικούς, σε κόσμους αξιών, σε κόσμους με χρώματα και σμιλεμένες λέξεις, ένα ταξίδι που μόνο εκείνη ξέρει να προσφέρει στους αναγνώστες.

Το βιβλίο της «ΛΗΣΤΕΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ» παρουσιάστηκε στην Πάτμο και στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, τη Σκάλα, εξ ού και το ψευδώνυμο της Σκαλιώτισσα, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Η Καίτη Καπαδάκη έχει παρουσιάσει πολλά βιβλία της στους συμπατριώτες της στην Πάτμο γι αυτό και την τιμούν σε κάθε παρουσίαση της.

Την ποιήτρια τίμησαν επίσης, ο δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος, ο εκπρόσωπος του καθηγουμένου αρχιμ. Κυρίλλου Πέντε, π. Βαρθολομαίος Σιαρλής, ο εφημέριος του ναού του Αγίου Ιωάννη προδρόμου π. Σεραφείμ Κοτσάνης, ο διοικητής του τάγματος εθνοφυλακής κ. Γεώργιος Κακόγλου, ο πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων κ. Ιάκωβος Κουτλάκης, η πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Πάτμου η ΣΠΙΘΑ κ. Αγγελική Γονιδάκη –Μπαχά, πολλά μέλη της ΣΠΙΘΑΣ και πολύς κόσμος.

Την παρουσίαση οργάνωσε η Εφημερίδα ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ www.patmostimes.gr , με τη στήριξη του συλλόγου γυναικών Πάτμου Η ΣΠΙΘΑ και της Ένωσης Ξενοδόχων.

Συντονίστρια και παρουσιάστρια, η δημοσιογράφος Σμαράγδα Μουλιάτη.

Η Πάτμια λογοτέχνης Καίτη Καπαδάκη-Σπύρου, στο βιβλίο της «ΛΗΣΤΕΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ» που ποιήματα της απήγγειλαν εξαιρετικά οι: Ματθαίος Μελιανός πρώην δήμαρχος και πρώην σχολάρχης της Πατμιάδος.

Δέσποινα Βακράτση λαογράφος και λογοτέχνης. Φλώρα Καμπόσου πρώην προϊσταμένη των ΕΛΤΑ Πάτμου και ερασιτέχνης ηθοποιός.

Απολλώνια Σκάρπα, μαθήτρια Λυκείου μετέφερε στο ακροατήριο ποικίλα συναισθήματα και σκηνικά από τον πλούσιο ψυχικό της κόσμο.

Το ομότιτλο με το βιβλίο της ποίημα ΛΗΣΤΕΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ το απήγγειλε η ίδια. Σκληρό θα έλεγε κάποιος και κάποιος άλλος πεσιμιστικό, αλλά επειδή γνωρίζουμε την ποιήτρια, θα το χαρακτηρίζαμε ένα ποίημα, εμπνευσμένο από τα πολλά διαλείμματα απαισιόδοξων στιγμών που σαν άνθρωποι διανύουμε στη ζωή μας.

Η ίδια απήγγειλε και το ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ. Στη συνέχεια λίγα λόγια είπαν στο ακροατήριο για τα αισθήματα που ένοιωσαν οι απαγγέλλοντες, για την ποιήτρια και τα ποιήματα της, από την ανάγνωση του βιβλίου και την απαγγελία τους.

Συγκινητικά ήταν τα λόγια και οι εντυπώσεις της μαθήτριας Απολλώνια Σκάρπα για την ποιήτρια , την οποία και ευχαρίστησε για την τιμή και την ευκαιρία που της έδωσε να απαγγείλει ποιήματα της.

Η παρουσίαση έκλεισε με τις εντυπώσεις και ευχές για καλοτάξιδο βιβλίο του εκπροσώπου του καθηγουμένου Κύριλλου Πέντε π. Σεραφείμ Κοτσάνη και του δημάρχου κ. Γρηγόρη Στόικου.

Ακολούθησε κέρασμα και οι εκδηλώσεις αγάπης και συγκίνησης από το κοινό στην ποιήτρια και συγγραφέα Καίτη Καπαδάκη – Σπύρου.

Για την παρουσίαση οφείλουμε ευχαριστήρια στην εφημερίδα: ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ www.patmostimes.gr και στον ΝΙΚΟ ΜΕΛΙΑΝΟ. Στο σύλλογο ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΤΜΟΥ Η ΣΠΙΘΑ.

Στην ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΑΤΜΟΥ. Στη ΡΟΥΛΑ και στον ΑΚΩΒΟ ΚΟΥΤΛΑΚΗ του ξενοδοχέιου ΒΙΛΛΑ ΖΑΧΑΡΩ. Στην πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ. του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΜΟΥ.

Στον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΒΟΥΡΑ. Στην PIXELS patmos και στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ. Στον ΜΑΤΘΑΙΟ ΜΕΛΙΑΝΟ. στη ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΚΡΑΤΣΗ, στη ΦΛΩΡΑ ΚΑΜΠΟΣΟΥ και στην ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΣΚΑΡΠΑ.

Χορηγοί: Πνευματικό κέντρο Δήμου Πάτμου και ξενοδοχείο VILLA ZACHARO. Χορηγοί επικοινωνίας www.patmostimes.gr – Patmos radio 91

Διαβάστε ακόμη

Νικήτας Τσαμπαλάκης: Η Πάτμος είναι έτοιμη για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Οι βιολιστές της Πάτμου στο επεισόδιο της εκπομπής "Ελλήνων Δρώμενα" την Τετάρτη στην ΕΡΤ3

Συνελήφθη 28χρονος επιβάτης πλοίου στην Πάτμο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος συνεπιβάτιδός του

Ένταξη αποκατάστασης δωμάτων και τοιχογραφιών Ι.Μ. Αγίου Ιώαννη του Θεολόγου Πάτμου στο ΠΕΠ 2021-2027

Θα συνεχιστεί η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Πάτμου

Επεισόδιο με τραυματισμό στο νησί της Πάτμου μετά από συμπλοκή με δύο ανήλικους

Για βιασμό 71χρονης στην Πάτμο κατηγορείται 29χρονος αλλοδαπός

Οι Πάτμιοι της Ρόδου γιορτάζουν τον Πολιούχο τους «Όσιο Χριστόδουλο»