Συνεργασία των δικηγόρων της Ρόδου με το νέο Κτηματολογικό Δικαστή

Συνάντηση με τον νέο Κτηματολογικό Δικαστή κ. Δημήτρη Χαραλαμπάκη είχε προχθές το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, κατά την οποία τέθηκαν οι άξονες κοινής συνεργασίας για την άμεση επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιστημονικού συλλόγου, η συνάντηση έγινε σε αμοιβαίο θετικό κλίμα και τόσο από πλευράς του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Βασίλη Περίδη όσο και από πλευράς του νέου Κτηματολογικού Δικαστή συμφωνήθηκε να λειτουργήσουν από κοινού  προς την κατεύθυνση της άμεσης επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων, τα οποία  υφίστανται σήμερα στο Κτηματολόγιο.

Πέραν των ενεργειών στις οποίες θα προβεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου σε συνεργασία με τον Κτηματολογικό Δικαστή με απώτερο στόχο την ομαλή λειτουργία καθώς και την αποσυμφόρηση του Κτηματολογίου από εκκρεμείς πράξεις, αυτό που επισημάνθηκε είναι πως υπάρχει άμεση ανάγκη συμβολής όλων των δικηγόρων προς την κατεύθυνση  της εύρυθμης λειτουργίας του Κτηματολογίου Ρόδου καθώς και έμπρακτης υποστήριξης του νέου Κτηματολογικού Δικαστή, προκειμένου να είναι σε θέση να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.

Μεταξύ των θεμάτων που θα επιληφθεί ο νέος Κτηματολογικός Δικαστής είναι η μεταγραφή όσων πράξεων βρίσκονται σε εκκρεμότητα και σε απόλυτη προτεραιότητα τις εκκρεμείς πράξεις που αφορούν αγωγές.

Προκειμένου να γίνουν όλα αυτά, ορίστηκε το χρονικό διάστημα από την 1η Οκτωβρίου έως και τις 30 Νοεμβρίου ως μεταβατική περίοδος κατά την οποία όσοι δικηγόροι θελήσουν να αναζητήσουν πράξεις, θα πρέπει να απευθύνονται καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι σε συγκεκριμένο υπάλληλο που έχει οριστεί, ενώ ο Κτηματολογικός Δικαστής θα δέχεται καθημερινά το κοινό από τις 11 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι.