Ρόδος: Στο εδώλιο Ιταλός που είχε στην αποθήκη του χασισόδενδρα

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων θα καθίσουν στις αρχές Οκτωβρίου 45χρονος Ιταλός που συνελήφθη να κατέχει 62 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, πιστόλι και σφαίρες κρότου αλλά και περισσότερα από 1000 προϊόντα «μαϊμού», αλλά και ο 35χρονος Αλβανός υπάλληλός του!

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο 45χρονος διατηρούσε επιχείρηση (αποθήκη) τουριστικών ειδών στην περιοχή της Παστίδας. Στις 22 Μαΐου 2012 το μεσημέρι εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οι οποίοι σε έλεγχο που του διενήργησαν βρήκαν να κατέχει  μια πλαστική συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 6,8 γραμμαρίων καθώς και ένα τσιγάρο που περιείχε κάνναβη. Ακολούθησε έρευνα στην αποθήκη εμπορίας τουριστικών ειδών που ο ίδιος διέθετε στην Παστίδα, όπου και εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Εξήντα δυο (62) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 3 έως 45 εκατοστά.
• Ένα (1) πιστόλι περίστροφο κρότου –αερίου
• Τριάντα πέντε (35) σφαίρες κρότου
• Χίλια εκατό δεκατέσσερα (1114) προϊόντα απομίμησης (πορτοφόλια, καπέλα, φουλάρια κ.α.) γνήσιων εμπορικών σημάτων γνωστών εταιρειών.

Επιπλέον στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθη και ένας 35χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, εργαζόμενος στην αποθήκη, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα. Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ ο 45χρονος προσήχθη ενώπιον της Αντεισαγγελέα Ρόδου, η οποία και άσκησε σε βάρος του ποινικές διώξεις για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη απασχόληση αλλοδαπού.

Δίωξη για παράνομη διαμονή στη χώρα μας ασκήθηκε στον 35χρονο Αλβανό.

Απολογούμενοι ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, και οι δύο είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Ειδικότερα ο 45χρονος συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο, φέρεται να ισχυρίστηκε στον ανακριτή πως είναι περιστασιακός χρήστης κάνναβης, ενώ από καθαρή περιέργεια φύτεψε σπόρους σε δύο γλάστρες, τις οποίες και διατηρούσε σπίτι του. Για τα υπόλοιπα 60 μικρά φυτά, αρκετά εκ των οποίων ήταν ήδη ξεραμένα και βρέθηκαν σε χώρο έξω από την αποθήκη του, ο 45χρονος δήλωσε άγνοια και είπε πως δεν είναι δικά του.

Σε ό,τι αφορά το όπλο κρότου και τις 35 σφαίρες, ο ίδιος είχε δηλώσει πως το προμηθεύτηκε και το είχε στην αποθήκη του καθώς δύο φορές είχε πέσει θύμα διάρρηξης, ενώ τέλος για τον 35χρονο Αλβανό ισχυρίστηκε ότι τον είχε  για να τον βοηθάει και δεν γνώριζε πως διέμενε παράνομα στη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο τελευταίος απολογούμενος είπε πως είχε γίνει διαδικαστικό μπέρδεμα με τα χαρτιά του και δεν γνώριζε ότι δεν του επιτρεπόταν να διαμένει στη περιοχή μας.  Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ στον 45χρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2000 ευρώ.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 10 Οκτωβρίου 2018.