Ανεβάζει τον πήχη η Ρόδος...

Μετά από δυο πετυχημένες διοργανώσεις ITF Senior (διεθνές τουρνουά άνω των 35 ετών) το 2017, η Ρόδος ανεβάζει τον πήχη και το 2018 και φιλοδοξεί να εντυπωσιάσει με ένα ITF JUNIOR Under 18. 

Ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης (ΡΟΑ), με… συμμάχους την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον πρόεδρο της ομοσπονδίας τένις, Σπύρο Ζαννιά. τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον ΔΟΠΑΡ, κατακτάται το δικαίωμα για τη διοργάνωση 2 παγκόσμιων τουρνουά κάτω των 18 ετών σε αγόρια και κορίτσια επίσης κάτω των 18 ετών κατ’ εξαίρεση. 

Μια σημαντική κίνηση της ελληνικής ομοσπονδίας να αναδείξει το πρόβλημα και να επικαλεστεί την ανάγκη συμπαράστασης των νησιών του Αιγαίου που σηκώνουν καθημερινά το βάρος από τις μεταναστευτικές ροές με μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα.  Τόσο στη Μυτιλήνη όσο και στη Ρόδο η απόφαση έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά καθώς η διοργάνωση και η επιτυχία ενός τέτοιου τουρνουά είναι επιβεβλημένη και η προβολή θα είναι πολύ μεγάλη για τον τόπο. 

Να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία αντιλαμβανόμενη την ανάγκη να στηρίξει την πολύπαθη περιοχή του Αιγαίου, ανέθεσε κατ’ εξαίρεση στη Μυτιλήνη (Βόρειο Αιγαίο) και στη Ρόδο (Νότιο Αιγαίο) τη διοργάνωση τεσσάρων παγκόσμιων τουρνουά. 

Στη Ρόδο η διοργάνωση αγκαλιάστηκε άμεσα από όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. 
Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 1η έως και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του ΡΟΑ στην περιοχή Καρακόνερο των 5 green set, 2 clay και 1 carpet, γηπέδων και φέρει τη σφραγίδα της επιτυχίας και όπως αποδεικνύεται στην ITF, στην κατηγορία των αγοριών, οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 100 ενώ στα κορίτσια τις 70. 

Στο συγκεκριμένο τουρνουά λαμβάνουν μέρος όλοι οι αθλητές που θέλουν να γίνουν επαγγελματίες με τρανταχτό παράδειγμα τα τουρνουά της Καλαμάτας και της Πρέβεζας που ανέδειξαν τους Roger Federer νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, σήμερα, καθώς και ο Dominic Thiem νούμερο 4, αντίστοιχα.

Γι’ ακόμη μια φορά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται δίπλα στον αθλητισμό στηρίζοντας τις ιδανικές διοργανώσεις που συνδυάζουν Τουρισμό και Αθλητισμό, σε μια προσπάθεια ανάδειξης όλων των παραμέτρων και δυνατοτήτων του τόπου.