Τοπικό μπάσκετ: Γηπεδούχοι σε ξένη έδρα!

Όσο απογοητευτικό και αν είναι το φαινόμενο σταθερής μείωσης χρόνο με το χρόνο των ανδρικών ομάδων στο τοπικό μας πρωτάθλημα, άλλο τόσο ενθαρρυντικό είναι ότι στις κατηγορίες των υποδομών έχουμε «new entries» και μάλιστα από χωριά με ιστορία στο χώρο.

Αναμφίβολα, η παρουσία του Κλεόβουλου Λίνδου και του Αρχαγγέλου ΑΣΚ είναι εκείνη που ξεχωρίζει φέτος στο μπάσκετ της Ρόδου, με δήλωση συμμετοχής σε παγκορασίδες και παμπαίδες αντίστοιχα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κλεόβουλος θα είναι παρών και στο τουρνουά μίνι, το πιθανότερο με μικτή ομάδα (αγόρια και κορίτσια). 

Όμως, αμφότεροι οι σύλλογοι θα χρησιμοποιήσουν γήπεδο ως έδρα μακριά από τη βάση τους. Το πιο κοντινό κλειστό γυμναστήριο σε Λίνδο και Αρχάγγελο είναι αυτό των Καλυθιών το οποίο και θα τους φιλοξενήσει τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες, οι γονείς τους και όλοι όσοι θέλουν να στηρίξουν τις ομάδες αυτές θα καλούνται να διανύουν σχεδόν ογδόντα χιλιόμετρα πήγαινε-έλα από Λίνδο και κάτι λιγότερο από Αρχάγγελο. Και ο λόγος αφορά στη σοβαρή έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων από το Φαληράκι και μετά.

Στον Αρχάγγελο, το θέμα με την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου είναι ακόμη «κολλημένο» στη μελέτη του έργου ενώ το ανοιχτό γήπεδο που χρησιμοποιούν τα παιδιά είναι αναγκαστική λύση για τις προπονήσεις τους αλλά όχι για τους αγώνες τους.

Μάλιστα, οι άνθρωποι του ΑΣΚ έχουν ζητήσει έξτρα ώρα στο γήπεδο των Καλυθιών πριν τη διεξαγωγή του επίσημου αγώνα των παμπαίδων προκειμένου να μετακινούνται και τα παιδιά των μικρότερων ηλικιών και να κάνουν προπόνηση στο κλειστό.

Στη Λίνδο, γίνονται εργασίες επισκευής αφού για χρόνια το ανοιχτό γήπεδο είχε εγκαταλειφθεί και ο Κλεόβουλος θα χρησιμοποιήσει επίσης το κλειστό των Καλυθιών για τους αγώνες των κοριτσιών.

Αξίζει να προσθέσουμε, ωστόσο, ότι το παιδικό της Καλλιθέας θα χρησιμοποιήσει κι αυτό διαφορετική έδρα στο νέο πρωτάθλημα αφού δήλωσε το γήπεδο της Κρεμαστής και όχι των Καλυθιών.