Ο ΔΟΠΑΡ ανακοίνωσε παρεμβάσεις της επόμενης χρονιάς στο Βενετόκλειο!

Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου σχετικά με τις επικείμενες εργασίες σε αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού μας.

Εργασίες που έχουν γίνει γνωστές εδώ και εβδομάδες αλλά που δρομολογούνται για το 2019, δεδομένου ότι τα πρωταθλήματα είναι «προ των πυλών» και σίγουρα οι παρεμβάσεις αυτές θ’ αναγκάσουν τις ομάδες να «ξεσπιτωθούν» εν μέσω αγωνιστικής περιόδου!

Για παράδειγμα, στην ανακοίνωση αναφέρεται η «Καθαίρεση ψευδοροφής στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο του Βενετοκλείου και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων αγωνιστικού χώρου». Δηλαδή, η ξύλινη οροφή θα «κατέβει» μαζί με τους προβολείς, εργασίες που δεν γίνονται μέσα σε μία μέρα, τη στιγμή που το πρωτάθλημα της Basket League αρχίζει το άλλο Σάββατο!

Αντιθέτως, άλλες εργασίες που θα μπορούσαν να γίνουν τώρα, χωρίς να επηρεαστεί το προπονητικό ή αγωνιστικό πρόγραμμα των ομάδων στο Βενετόκλειο, έχουν μείνει πίσω. Η τέντα στην είσοδο, με την αλλαγή των θυρών, δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα, στην πίσω πόρτα υπάρχει τεράστια διαρροή (όπως ανέφερε η «Α.Ρ.» σε χθεσινό ρεπορτάζ της) ενώ δεν έχουν επιστρέψει από τον περασμένο Ιούλιο (!) τα κάγκελα ασφαλείας, περιμετρικά της εισόδου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στο τουρνουά 3on3.

Πρόκειται επίσης να γίνουν εργασίες αποκατάστασης στο δημοτικό στάδιο «Διαγόρας». Παρεμπιπτόντως, η Γ’ εθνική αρχίζει την προσεχή Κυριακή, με τον Διαγόρα να υποδέχεται τον Παναιγιάλειο, ενώ η Α’ κατηγορία Blue Star Ferries έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, με τη Ρόδο να έχει ήδη υποδεχθεί τον ΑΕΡΑ.

Το τρίτο έργο είναι ο «Ηλεκτροφωτισμός Γηπέδου Μπάσκετ Αφάντου».

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, «οι βελτιώσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων έχουν πολλαπλά κέρδη τα οποία μεταφράζονται σε κοινωνικά για την αθλούμενη νεολαία. Το πρώτο κέρδος για τον αθλητισμό του νησιού είναι ότι επιμηκύνεται η χρήση των γηπέδων ενώ οι ώρες χρήσης αυτών από τα σωματεία, που ήταν μέχρι τώρα περιορισμένες, αυξάνονται και μειώνονται οι αντιδικίες που υπήρχαν ανάμεσα στους συλλόγους που χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις».