Δ. Γάκης: «Να αναστοχαστούμε τις σύγχρονες προκλήσεις του τουρισμού στη Δωδεκάνησο»

Σε δήλωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο Δημήτρης Γάκης αναφέρει τα εξής:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να αναστοχαστούμε πάνω στις σύγχρονες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο τουρισμός στην Ελλάδα και στη Δωδεκάνησο ειδικότερα.

Η μεγάλη σημασία του τουρισμού στην οικονομία μας και η διασύνδεσή του με πολλούς τομείς, από τις υποδομές, την ενέργεια μέχρι τις μεταφορές και τον πολιτισμό, καθώς και η τεράστια συμβολή του στη δημιουργία θέσεων εργασίας, τον καθιστούν καθοριστικό παράγοντα στο στρατηγικό μας σχεδιασμό για βιώσιμη ανάπτυξη.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι σημαντικό να εκμεταλλευθούμε τις δυνατότητες που μας δίνουν οι ψηφιακές τεχνολογίες στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, φέρνοντας τα οφέλη του τουρισμού σε όλους. Επενδύοντας στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και όχι στην «πίεση» του κόστους εργασίας.

Για να μπορέσουμε να μεταμορφώσουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα ταξίδια, δίνοντας έμφαση στο ποιοτικό τουριστικό προϊόν και στην ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης του φυσικού περιβάλλοντος, που για τις ευαίσθητες νησιωτικές περιοχές μας αποτελεί κρίσιμο κοινωνικό και αναπτυξιακό παράγοντα».