Προφυλακίστηκε 23χρονος Τούρκος στη Ρόδο

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 23χρονος Τούρκος που συνελήφθη να μεταφέρει 21 πρόσφυγες και μετανάστες από τα γειτονικά παράλια στο νησί μας.

Σε βάρος του αλλοδαπού διακινητή ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τη κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται.

Ωστόσο με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 23χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο εντοπισμός του διακινητή και των μεταφερομένων έγινε όταν ένας εκ των επιβατών κάλεσε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης (112) καθώς το σκάφος έπλεε ακυβέρνητο ανοικτά της παραλίας Αφάντου.

Πιο συγκεκριμένα, στις 25 Σεπτεμβρίου νωρίς το πρωί ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη  πολυεστερικού σκάφους στο οποίο επέβαινε σημαντικός αριθμός αλλοδαπών, και βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Αφάντου Ρόδου. 

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και τρία ιδιωτικά σκάφη, ενώ από ξηράς έσπευσε στην περιοχή περιπολικό όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε το σκάφος με τους επιβαίνοντες οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν στο Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΦΡΟΝΤΑΪΤ ΚΟΥΙΝ'' και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και αποβιβάστηκαν με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους στο Νέο Καρνάγιο Ρόδου με ασφάλεια. 

Επρόκειτο για είκοσι ένα (21) άτομα, εκ των οποίων ένας κυβερνήτης-διακινητής Τουρκικής καταγωγής, ηλικίας 23χρονών, ο οποίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.
Για την υπόθεση προανάκριση διενήργησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.