Αναβλήθηκε η δίκη γιατρού που κατηγορείται για σωματική βλάβη

Αναβλήθηκε τελικά για τις αρχές του επόμενου έτους, η υπόθεση του γιατρού που κατηγορείται για σωματική βλάβη από αμέλεια σε βάρος συμπολίτισσάς μας, και τιμωρήθηκαν οι μάρτυρες που κλήθηκαν και δεν εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου!

Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, μετά από αναβολή που δόθηκε τον περασμένο Μάιο ακριβώς για να κληθούν να προσέλθουν και να καταθέσουν δύο γιατροί των Αθηνών, οι οποίοι θεωρούνται σημαντικοί μάρτυρες για την έκβαση της δίκης.

Ωστόσο οι μάρτυρες δεν εμφανίστηκαν χθες με αποτέλεσμα το δικαστήριο να αναβάλει την υπόθεση για τις 11 Ιανουαρίου 2019 ενώ παράλληλα τιμώρησε τους μάρτυρες για απείθεια με 3 μήνες φυλάκιση μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός φέρεται να έκανε την εγχείριση στη συμπολίτισσά μας «χωρίς να έχει εξειδικευθεί και υποβληθεί στην απαιτούμενη ειδική εκπαίδευση εφαρμογής λαπαροσκοπικών τεχνικών» και «χωρίς να έχει την απαιτούμενη τυπική νομιμοποίηση για τη διενέργεια τέτοιου είδους επεμβάσεων». 

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλε η ασθενής, η οποία μετά την επέμβαση λόγω των επιπλοκών που παρουσίασε χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας.
Την υπεράσπιση του κατηγορουμένου έχει αναλάβει ο κ. Νίκος Διαλυνάς, ενώ δικηγόρος πολιτικής αγωγής είναι ο κ. Άκης Δημητριάδης.