Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την ημέρα του τουρισμού στη Ρόδο

Κορυφώνονται σήμερα, Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 7:30 το βράδυ, στην πλατεία Δημαρχείου, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, που ξεκίνησαν χθες στην Ιαλυσό και ολοκληρώνονται αύριο στα Στεγνά, με την κεντρική εκδήλωση του Δήμου Ρόδου που έχει ως θέμα: «Τουρισμός και ψηφιακός μετασχηματισμός».

Αναλυτικά, τόσο η θεματική όσο και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, αναφέρθηκαν χθες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρίζα Χατζηλαζάρου, η Πρόεδρος της δ.κ. Ιαλυσού, Ερμίνα Μπότσαρη, και ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Νίκος Χριστοφόρου.

Καταρχήν, χθες, Παρασκευή, το βράδυ, πραγματοποιήθηκε γαστρονομικό φεστιβάλ στην Ιαλυσό για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, με τη συμμετοχή βέβαια της Λέσχης Αρχιμαγείρων.

Επίσης, αύριο, Κυριακή 30 του μηνός, στην παραλία στα Στεγνά, η δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου, μαζί με τον πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής, διοργανώνουν γιορτή τουρισμού με πλούσια εδέσματα χορευτικά, μουσική, χορό και ποτό.

Η κεντρική εκδήλωση
Για την κεντρική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Ρόδου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2018, μίλησε η κα Χατζηλαζάρου. Καταρχήν, είπε ότι, φέτος, η επίσημη γιορτή θα πραγματοποιηθεί στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας με θέμα «Τουρισμός και ψηφιακή μεταμόρφωση», που έχει να κάνει με την αξιοποίηση των τεχνολογικών εξελίξεων προς όφελος του τουρισμού.

Σύμφωνα με την ίδια, «η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2018, αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την συμβολή των ψηφιακών τεχνολογιών στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, παρέχοντας παράλληλα μία πλατφόρμα για επενδύσεις, εταιρικές σχέσεις και συνεργασία για ένα πιο υπεύθυνο και χωρίς αποκλεισμούς τομέα του τουρισμού.

Η αξιοποίηση της καινοτομίας και της ψηφιακής εξέλιξης παρέχουν στον τουρισμό ευκαιρίες για βελτίωση της συμμετοχής και της ενδυνάμωσης των τοπικών κοινωνιών και της αποτελεσματικής διαχείρισης των πόρων, μεταξύ άλλων, στην ευρύτερη ατζέντα της βιώσιμης ανάπτυξης».

Το φετινό πρόγραμμα εορτασμού στη Ρόδο, περιλαμβάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις και κορυφώνεται το διήμερο 29 και 30 Σεπτεμβρίου. Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους χορηγούς.

Το πρόγραμμα
• Χαιρετισμός Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου
• Χαιρετισμός αντιδημάρχου Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κας Μαρίζας Χατζηλαζάρου
• Ομιλία του καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σπύρου Συρόπουλου, με θέμα «Οι απαρχές του τουρισμού από την αρχαιότητα».

• Παρουσίαση των καινοτόμων εφαρμογών προβολής και  προώθησης του τουρισμού στη Ρόδο:
“Be Local @ Rhodes”,
“Throne of Helios”, 
“MustGo Lindos - Virtual Tour Guide ”,
“Trinityvision-Cabs.gr-Dispatch.Guru-Tourismbus.com”,
“Motivate Project ”
“Virtual Pilot“
“pdwserevices- Asklipeiades”


• Χορευτικά από τα μπαλέτα
Beriozka- Ensemble Foklorique Russe - Ρωσία 
Saranga School of Dance ( Saranga Kalayathanaya) - Σρι Λάνκα 
Ensemble Florile Bucovinei  - Ρουμανία
• Παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί από:
Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «Το Καμάρι»
Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης 
Σύλλογο Πελοποννησίων Ρόδου «Ο Μωριάς»

Στους επισκέπτες θα προσφέρονται μελεκούνια, κρασί και αναψυκτικά.
Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.