Η κλεψύδρα του χρόνου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές άρχισε να μετράει αντίστροφα

Γράφει ο Μιχάλης Λουλούς


Με αίσθημα ευθύνης  θα επιλέξουμε σε λίγους μήνες από σήμερα τους συμπολίτες μας που θεωρούμε κατάλληλους και ικανούς να παλέψουν  δυναμικά και εύστοχα τα επόμενα  χρόνια για το δικό μας καλό. Ώστε να αντιστρέψουν την κακή εικόνα της χώρας που δημιούργησε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Όταν η διαδικασία αυτή θα λήξει τότε για  εκλογείς και εκλεγμένους η πραγματικότητα και η ευθύνη όλων θα είναι οριστική και βαριά.

Η διανυόμενη περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσιμη, η οικονομική κρίση και τα περιβόητα μνημόνια προκάλεσαν φτωχοποίηση της κοινωνίας, μεγάλη ανεργία,κλείσιμο καταστημάτων και κάθε λογής επιχειρήσεων.  

Ο Τουρισμός που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία των νησιών μας έχει τραυματισθεί από λαθεμένες κυβερνητικές πολιτικές 1ο την αύξηση του Φ.Π.Α και 2ο το τέλος διανυκτέρευσης με αποτέλεσμα να ανακοπεί το ρεύμα αφίξεων των τουριστών διότι γειτονικές χώρες γίνονται πιο ανταγωνιστικές.

Οι οικονομικές συνέπειες είναι σοβαρές και επιφέρουν ανάλογες επιπτώσεις στη γενικότερη οικονομική ζωή του τόπου.

Η τοπική αυτοδιοίκηση α΄και β΄ βαθμού πρέπει να αποτελεί το όργανο που θα συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίηση ενός προγράμματος  και έργων.

Επιπρόσθετα  θα  μελετήσει και θα  εισηγηθεί τεκμηριωμένα  το τι άλλο  πρέπει να γίνει για  να  χαραχθεί η  σωστή πορεία ανάταξης και οικονομικής ανάπτυξης του τόπου που θα μας  βγάλει  από τη στασιμότητα και τη μιζέρια.

 Για να επιτύχουμε όμως θετικό αποτέλεσμα απαιτείται ικανότητα σχεδιασμού και υπευθυνότητα και πάνω απ'όλα πνεύμα συνεργασίας και ειλικρινές ενδιαφέρον για τα προβλήματα των πολιτών τις απόψεις των οποίων πρέπει να λαμβάνουν υπόψη οι διοικούντες.

Στο σημείο αυτό θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτοί που τελικά θα πολιτευθούν οφείλουν να συμπεριφέρονται με σεμνότητα και ευγένεια απέναντι στους πολίτες αυτού του τόπου.