Ειδικές θέσεις στάθμευσης για τα δίκυκλα στο κέντρο της Ρόδου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία χωροθέτησης ειδικών θέσεων στάθμευσης για τα δίκυκλα στο κέντρο της Ρόδου, γεγονός που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να σταθμεύουν πλέον με άνεση και ασφάλεια τα οχήματά τους.

Οι περιορισμένες θέσεις στάθμευσης που υπήρχαν για τα δίκυκλα, σε συνδυασμό με την κακώς εννοούμενη νοοτροπία που μας διακατέχει σε ό,τι αφορά και τη  στάθμευση, δημιουργούν τεράστια προβλήματα ειδικά στο κέντρο της  Ρόδου, αφού δεκάδες οδηγοί δικύκλων, στάθμευαν τα οχήματά τους ή πάνω στα πεζοδρόμια και στους κοινόχρηστους χώρους ή ανάμεσα σε αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα. Κανείς πάντως δεν πιστεύει ότι θα σταματήσουν να υπάρχουν αυτά τα προβλήματα όσο δεν αποβάλλουμε τη νοοτροπία «σταθμεύουμε όπου μας βολεύει¨.

Απλώς με τη χωροθέτηση αυτή δίνεται  η δυνατότητα στους συνεπείς και συνειδητοποιημένους συμπολίτες μας, να σταθμεύουν σωστά τα οχήματά τους, χωρίς να αντιμετωπίζουν οι ίδιοι πρόβλημα ή να δημιουργούν σε άλλους.

Το τελευταίο τριήμερο πάντως, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου της Ρόδου τοποθέτησαν ειδικά κολονάκια, τα οποία θα εμποδίσουν τα Ι.Χ. οχήματα να σταθμεύουν καθώς παρατηρήθηκαν και τέτοιου είδους φαινόμενα.