Το “Πρωινό Δρομολόγιο” ξανά στον αέρα

Δεν πρόκειται για νέα σειρά εκπομπών με τον παραπάνω τίτλο.

Θα είναι μια εκπομπή επετειακού χαρακτήρα που θα μεταδοθεί την επόμενη Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου, στις 8 με 9 το πρωί από τον ραδιοσταθμό της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στη Ρόδο.  Αυτή την ημέρα συμπληρώνονται 35 έτη ακριβώς από τις 3 Οκτωβρίου του 1983, όταν το “Πρωινό Δρομολόγιο” μεταδόθηκε για πρώτη φορά από τον τοπικό ραδιοσταθμό.

Ήταν τότε η πρώτη σε απευθείας μετάδοση εκπομπή του τοπικού ραδιοφώνου.  Μεταδιδόταν επί ένα χρόνο, πέντε ημέρες την εβδομάδα στις 8 με 9 το πρωί.
Στη διάρκειά της παρουσιαζόταν μια ποικιλία θεμάτων πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. 

Προβάλλονταν θέματα από την τοπική μας παράδοση και κάθε σημαντική εκδήλωση.

Έδινε το λόγο όχι μόνον στα δημόσια πρόσωπα, αλλά και σε απλούς ανθρώπους και σε άτομα που είχαν κάτι σημαντικό να πουν.  Το “Πρωινό Δρομολόγιο” είχε μεγάλη απήχηση όχι μόνον εντός αλλά και σε περιοχές εκτός Δωδεκανήσου.  Η εκπομπή της επόμενης Τετάρτης, θα μεταδοθεί μία και μόνο φορά  και θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του συμπατριώτη μας, Βαγγέλη Παυλίδη που έφυγε τόσο αναπάντεχα από τη ζωή το περασμένο Πάσχα.

Ο Βαγγέλης ήταν τότε υπεύθυνος προγράμματος στο τοπικό ραδιόφωνο και ήταν ο εμπνευστής της συγκεκριμένης εκπομπής.  Στο στούντιο του σταθμού θα βρίσκονται στις 8 το πρωί της Τετάρτης οι ίδιοι συντελεστές όπως πριν από 35 χρόνια: ο Θανάσης Καραναστάσης, η Λίτσα Παρασκευά, η Βάσω Καρυδάκη και ο Διαμαντής Διαμαντής.
Οι μουσικές επιλογές θα είναι όπως και τότε του Σταύρου Χαρτοφύλη.