Ένα στημένο ήταν αρκετό για την Κατταβιά

Όπως συνέβη στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Άρη, έτσι και στο προχθεσινό με την ΑΕ Κω, μία απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ ήταν που έδωσε στην Κατταβιά το δικαίωμα να πανηγυρίσει τη νίκη, αυτή τη φορά με 1-0. 

 Οι «κιτρινόμαυροι» της Νότιας Ρόδου, τους οποίους καθοδήγησε ο συνεργάτης του προπονητή Μανώλη Φρατζή, Γιώργος Μυλωνάς, ήταν ξανά καλά διαβασμένοι, έξυπνοι και αμείλικτα αποτελεσματικοί, «σφραγίζοντας» το εξαιρετικό ξεκίνημά τους στο πρωτάθλημα μ’ ένα εξαιρετικά χρήσιμο «διπλό». 

Το παιχνίδι καθ’ αυτό ίσως να έχει ήδη διαγραφεί από το μυαλό των φιλάθλων που το παρακολούθησαν, καθώς σε καμία στιγμή του δεν ξέφυγε από τα μετριότητα και οι καλές στιγμές που τους πρόσφερε μετρήθηκαν στα δάχτυλα του ενός χεριού. 

Μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο εικοσάλεπτο η Κατταβιά ανέλαβε μία ελαφρά πρωτοβουλία, προσπαθώντας να γίνει απειλητική από στημένες φάσεις και βαθιές μπαλιές, ενώ οι γηπεδούχοι μάταια έψαξαν την ευκαιρία μέσα από τις αντεπιθέσεις.

Η εικόνα παρέμεινε αναλλοίωτη μέχρι το 66’, οπότε και κρίθηκε το ματς. Ο Νυστάζος υπέπεσε σε φάουλ που του κόστισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο Καλημέρης σημάδεψε σωστά και… 0-1. 

Στο 70’ οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν, λόγω αποβολής του Πάπα με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα για εξύβριση του βοηθού, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε, καθώς η ΑΕ Κως ανέβασε μεν τις γραμμές της, όμως δεν απείλησε, με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν πρόβλημα να υπερασπιστούν το προβάδισμά τους. 

Καλή ήταν η διαιτησία των Φραγκιαδάκη, Στεφούλη και Πατσιαούρα. 

 Οι συνθέσεις:
 ΑΕ Κως:
Κονταντώνης, Νυστάζος, Πόποτας, Ηλιάδης, Χιούσι, Κουρζής, Τογρούς (81’ Τρικοίλης), Παπανικολάου (46’ Ζαΐμι), Αρκούδας, Βασιλειάδης (61’ Κούκης), Κεφαλιανός (61’ Οχτάρας).
Κατταβιά: Παπαβεργής, Ράμι, Κιλασίν Κ., Πάπα, Κιλασίν Χ., Σαλαμαστράκης, Φιλιππάκος (71’ Παραστατίδης), Κούτσι, Λόης (81’ Ντούπης), Νασόπουλος, Καλημέρης (88’ Αυγέρης).