Στην τρίτη θέση μεταξύ των ελληνικών ιδρυμάτων ανεβαίνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Οχτώ ελληνικά πανεπιστήμια συγκαταλέγονται στην λίστα της Παγκόσμιας Ακαδημαϊκής Κατάταξης για το 2019, που αξιολογούνται από ένα από τα σημαντικότερα συστήματα κατάταξης πανεπιστημίων, το Times Higher Education World University Rankings (THE).

Μεταξύ των οχτώ ελληνικών Πανεπιστημίων, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανεβαίνει στην τρίτη θέση και παγκοσμίως κατέχει την θέση καάταξης 601-800.

Η τιμητική αυτή θέση, αποτελεί αναγνώριση της θετικής ακαδημαϊκής πορείας σε θέματα, που αφορούν κυρίως την έρευνα, τη διδασκαλία, την επιρροή της έρευνας, την εισροή εσόδων από την βιομηχανία, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τη διεθνή απήχηση.

Η αναγνώριση της ανοδικής πορείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελεί τιμή, επένδυση στο μέλλον και προστιθέμενη αξία για την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, τους φοιτητές και για τον τόπο μας.

Η εκπαίδευση αποτελεί ένα δημόσιο αγαθό, που συμβάλει ώστε η γνώση να λειτουργήσει κοινωνικά, οικονομικά και ιδεολογικά σε όσο το δυνατόν ευρύτερη κλίμακα.

Η εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και στη δυνατότητα αυτών να διεκδικήσουν και να υλοποιήσουν σε ένα διεθνοποιημένο περιβάλλον αποτυπώνεται στην θετική διεθνή τους κατάταξη, ακόμη και σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Θερμά συγχαρητήρια στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα και στους φοιτητές μας και καλή συνέχεια, απόδοση και πρόοδο σε ακόμη υψηλότερους στόχους.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ