Η (παρ' ολίγον) ΔΗΜΑΡ στο ΥΕΝ

Για τον υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη δεν τίθεται ζήτημα. Διετέλεσε ιδρυτικός πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, πριν αποχωρήσει από το κόμμα του προσεγγίζοντας σταδιακά τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το 2015.

Για τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό όμως, ποιος γνωρίζει ότι παρ' ολίγον να ήταν κι αυτός μέλος της ΔΗΜΑΡ; Πράγματι, ο βουλευτής Δωδεκανήσου που ήταν ο βασικός εκπρόσωπος στα τοπικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ του 4%, ήδη από τις εκλογές του 2007, βρέθηκε μια «ανάσα» από τη ΔΗΜΑΡ, τις ημέρες της ίδρυσής της, πριν αποφασίσει τελικά να παραμείνει στο «μαντρί».

Μάλιστα εξομολογείται σε συνομιλητές του, ότι το βράδυ πριν την αποχώρηση της «ανανεωτικής πτέρυγας» από τον Συνασπισμό, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του κόμματος το 2010 (αποχώρηση που οδήγησε στην ίδρυση της ΔΗΜΑΡ), πέρασε την πιο δύσκολη νύχτα της ζωής του, για να πάρει την απόφαση «με ποιον να πάει και ποιον να αφήσει».

Τελικά, «η ζωή μας κύκλους κάνει» και μετά από οκτώ χρόνια βρέθηκε επιτέλους δίπλα στον Φώτη Κουβέλη, αν και όχι στο ίδιο κόμμα, αλλά στο ίδιο υπουργείο ...

(Από το portnet.gr)