Η χορωδία «Ροδίων Εμμέλεια» στο Φεστιβάλ εκκλησιαστικού οργάνου

Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειράν συναυλία του Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου και Μουσικής Αγίου Φραγκίσκου Ρόδου - Terra Sancta, όπου παρέστη η Χορωδία "Ροδίων Εμμέλεια" υπό τη διεύθυνση της σοπράνο Ευανθίας Κρητικού.

Η Χορωδία είχε μια άρτια καλλιτεχνική εμφάνιση με θρησκευτικούς ύμνους βασισμένους σε βυζαντινά θέματα και άλλους σε σύγχρονο στιλ.

Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της χορωδίας ήταν όλως εξαιρετικό με ομοιογένεια στις φωνές και άψογο χειρισμό της ανθρώπινης φωνής.

Η σοπράνο Ευανθία Κρητικού ερμήνευσε σολιστικά τρία θρησκευτικά άσματα βασισμένα σε γνωστά θέματα Panis Angelicus και Ave Maria, με τη συνοδεία του οργανίστα Χρήστου Παρασκευόπουλου, ο οποίος επίσης ερμήνευσε και έργα για σόλο εκκλησιαστικό όργανο με συναφές θέμα των έργων που ερμήνευσε η χορωδία και η μαέστρος της.
 


Ήταν ιδιαίτερη τιμή για το Φεστιβάλ η προσέλευση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλου καθώς και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κύριλλου συνοδευομένου επίσης υπό του Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως π. Εμμανουήλ Σκλιβάκη.
 


Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Καθολικής Εκκλησίας Ρόδου π. Luke Gregory ofm μετά του ιερέως πατρός Pawel Juda ofmRef εξεδήλωσαν ιδιαιτέρως τις ευχαριστίες τους για την προσέλευση των Αρχιερέων της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
 


Στη συναυλία αυτή προσήλθε επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΑΥΡ κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερη συγκίνηση από το αισθητικό αποτέλεσμα της εκδηλώσεως.