Κάλεσμα σε όλη τη Ρόδο για το Run Greece

Η κοινωνία της Ρόδου, πολίτες κάθε ηλικίας και μέλη του δρομικού κινήματος, έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους το Run Greece, τον αγώνα 5 και 10χλμ., όπως επίσης των 1000μ. για παιδιά δημοτικού, με διοργανωτή τον ΣΕΓΑΣ μέσω της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, έχοντας τη στήριξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου.

Τοπικός χορηγός και φέτος θα είναι ο ΔΕΔΔΗΕ , με υποστηρικτές μετακινήσεων τη DODEKANISOS SEAWAYS  και την BLUE STAR  FERIES.

Φέτος, για δεύτερη χρονιά, η διοργάνωση θα διεξαχθεί την 14η Οκτωβρίου με διαδρομές περιμετρικά των τειχών της Παλιάς Πόλης, και χθες στο ξενοδοχείο PLAZA πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για περισσότερες λεπτομέρειες σε κάθε τομέα της.

Το «παρών» έδωσαν από πλευράς ΣΕΓΑΣ ο ειδικός γραμματέας και πρόεδρος της επιτροπής αγώνων, Θανάσης Ράπτης, το μέλος του ΔΣ και πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του αγώνα, Μιχάλης Παυλούς αλλά και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, Βασίλης Ζήκας. Την τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσώπησαν ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Μπάρδος αλλά και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, Στέφανος Κυριαζής.

Από την Εκπαίδευση για το συντονισμό των συμμετοχών παιδιών από τα δημοτικά σχολεία, εκεί ήταν η Αδαμαντία Φατσέα, ενώ τους εθελοντές εκπροσώπησε η Θαρρενή Ζαννετίδη. Αρμόδιος για την αναφορά σε τεχνικά θέματα του αγώνα ήταν ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, Σάββας Διακονικόλας.

Ο Βασίλης Ζήκας τόνισε το πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει και φέτος η συμμετοχή των εθελοντών για την επιτυχία της διοργάνωσης όπως και στο Μαραθώνιο, και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συμβολή τόσο από την Περιφέρεια όσο και το Δήμο Ρόδου ώστε να υποστηριχτεί το Run Greece και να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια ο Χρήστος Μπάρδος ανέφερε πως η Περιφέρεια στηρίζει αυτές τις διοργανώσεις ώστε να συνεχιστεί η προβολή της Ρόδου, όχι μόνο εντός Ελλάδος αλλά και στο εξωτερικό, όπως γίνεται και με τ’ άλλα νησιά, βάσει ενός στρατηγικού σχεδιασμού. Παράλληλα μετέφερε το χαιρετισμό του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου κι έδωσε τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές.

Ο Θανάσης Ράπτης στάθηκε περισσότερο στο διπλό άξονα των αγώνων του Run Greece με το αγωνιστικό αλλά και μαζικό τους πρόσωπο, αποτελώντας μάλιστα και κριτήριο πρόκρισης σε μαραθωνίους και άλλες διοργανώσεις των αποστάσεων.

Η απλή αλλά και δυνατή φιλοσοφία τους, όπως τόνισε, είναι να μεταδώσουν το… μικρόβιο του αθλητισμού, γι’ αυτό και στους εφτά αγώνες της σειράς συμμετέχουν εκατό χιλιάδες δρομείς συνολικά. Στόχος είναι να ξεφύγει ο κάθε πολίτης από την καθημερινότητα χωρίς να χρειαστεί να δώσει πολλά χρήματα κι έτσι η Ρόδος θα είναι μέλος αυτής της αθλητικής συνάντησης και τα επόμενα χρόνια. Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους της Ρόδου για συμμετοχή ώστε ο αγώνας εδώ να αποτελέσει τον μαζικότερο στο Run Greece.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Παυλούς αναφέρθηκε στην Μέρα Σχολικού Αθλητισμού και υποστήριξε πως το Run Greece αποτελεί την επιτομή του συνθήματος της «Ας κινηθούμε», αφού σ’ αυτήν συμμετέχουν δρομείς κάθε ηλικίας. Μάλιστα κάλεσε όλον τον κόσμο της Ρόδου να στηρίξει τους αγώνες και τόνισε πόσο σημαντική είναι η συμβολή της «Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή» αλλά και της Blue Star Ferries με τα πακέτα προσφορών τους για να συμμετάσχει όσο γίνεται περισσότερος κόσμος από τα υπόλοιπα νησιά του νομού μας.

Ο Στέφανος Κυριαζής δήλωσε τη στήριξη του Δήμου Ρόδου με την υλικοτεχνική του υποδομή αλλά και οικονομικώς, αφού η «ισχύς εν τη ενώσει» και η συνεργασία με την Περιφέρεια και τον ΣΕΓΑΣ μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η σύμπνοια και η εξωστρέφεια, όπως συνέχισε, θα λειτουργήσουν για την επιτυχία, θεωρώντας πως η Ρόδος μπορεί να διοργανώσει το καλύτερο Run Greece.

Στο γεγονός ότι ο αγώνας αυτός είναι μια καλή ευκαιρία να δείξει η Ρόδος την αγάπη της για τον αθλητισμό, στάθηκε η Αδαμαντία Φατσέα, αφού η κουλτούρα του αθλητισμού πρέπει να μπει στη ζωή του κάθε πολίτη από την παιδική του ηλικία μέσω του σχολείου.

Η δωρεάν συμμετοχή είναι ό, τι καλύτερο, άλλωστε, για τα παιδιά του δημοτικού που μαζί με τους εκπαιδευτικούς πρέπει να  γίνουν μέρος της όμορφης αυτής αθλητικής γιορτής. Οι παραπάνω λόγοι ήταν μάλιστα αρκετοί για να έχει η διοργάνωση την απαραίτητη στήριξη από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η Θαρρενή Ζαννετίδη αναφέρθηκε στις εθελοντικές ομάδες που θα προσφέρουν και φέτος από κάθε πόστο στο Run Greece και κάλεσε τον κόσμο να προσφέρει όπως μπορεί στο κομμάτι αυτό, συμπληρώνοντας την απαραίτητη φόρμα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης run-greece.gr.

Τέλος, ο Σάββας Διακονικόλας, αφού ανέλυσε τη διαδρομή των αγώνων, που είναι η ίδια με αυτήν πέρσι, έκανε γνωστό πως, εκτός από τα γραφεία της ΕΑΣ Δωδεκανήσου και το κιόσκι στον πεζόδρομο του ΑΚΤΑΙΟΝ, θα υπάρχει άλλο ένα σημείο για εγγραφές στο στάδιο του Κορακόνερου, από τις 16.30 ως τις 20.00.