Σύσκεψη του δημάρχου για την προετοιμασία των χωριών

Η προετοιμασία των χωριών ενόψει του χειμώνα απασχόλησε τη συνάντηση που είχε χθες, Τρίτη, ο Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, με τους Συντονιστές Αντιδημάρχους.

Ως γνωστόν, πρόκειται για τους Αντιδημάρχους που επιφορτίστηκαν και με τις αρμοδιότητες «Ανταπόκρισης στον Πολίτη» και είναι ο κ. Μιχάλης Παλαιολόγου για τις δημοτικές ενότητες Λινδίων και Νότιας Ρόδου,  ο κ. Γιώργος Πόκκιας για τις Δ.Ε. Καλυθιών, Αφάντου και Αρχαγγέλου, ο κ. Αγαπητός Πάλλας για τις Δ.Ε. Καμείρου και Ατταβύρου και ο κ. Δημήτρης Τσίκκης για τις Δ.Ε. Ιαλυσού και Πεταλούδων.

Απόντος του κ. Τσίκκη χθες, έγινε μία πιο γενική συζήτηση, ωστόσο οι τρεις Συντονιστές Αντιδήμαρχοι που παρίσταντο, ενημέρωσαν τον Δήμαρχο σχετικά με διάφορα θέματα καθημερινότητας στις δημοτικές ενότητες αρμοδιότητάς τους.

Ειδικότερα, συζήτησαν για τα θέματα της αγροτικής οδοποιίας, ασφαλτοστρώσεις που πρέπει να γίνουν κτλ., προκειμένου να προληφθούν τυχόν προβλήματα με…την επέλαση του χειμώνα αλλά και επειδή σε λίγο ξεκινάει η περίοδος για τις ελιές.

Επίσης, τους απασχόλησαν και τα ποτάμια ενόψει της χειμερινής περιόδου, όπως και ότι ζητήθηκε από την Περιφέρεια να στείλουν τις μελέτες, εκθέσεις κτλ. που έχουν εκπονήσει οι υπηρεσίες του Δήμου για τα ρέματα, μια και η αρμοδιότητα έχει περάσει πλέον σ’ αυτήν. Μάλιστα, σήμερα, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, η ημερήσια διάταξη σχεδόν μονοπωλείται από εγκρίσεις για τον καθαρισμό των ρεμάτων.