Ανεβαίνει επίπεδο το πρωτάθλημα γυναικών στα Δωδεκάνησα

Νέα ανατροπή δεδομένων για το πρωτάθλημα γυναικών Δωδεκανήσου αγωνιστικής περιόδου 2018-19!

Κατόπιν περαιτέρω συζήτησης και εξέτασης της πρότασης που έκανε ο Ιπποκράτης, το Δ.Σ. της Τοπικής Επιτροπής αποφάσισε να διεξάγει το φετινό πρωτάθλημα σ’ έναν όμιλο, με σύστημα πουλ (όλοι με όλους) και ο πρωταθλητής θ’ αναδειχθεί μέσω τελικών του πρώτου της βαθμολογίας της κανονικής διάρκειας με το δεύτερο.

Ο αποφασισμένος Ιπποκράτης

Η διοργανώτρια αρχή είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι το πρωτάθλημα γυναικών, όπως κι αυτό των νεανίδων, θα διεξαχθούν και φέτος με δύο Ομίλους, ένα νοτίου συγκροτήματος (Ρόδου) κι ένα βορείου (Νήσων), παρότι οι συμμετοχές ήταν ελάχιστες, πέντε ομάδες συνολικά σε κάθε κατηγορία.

Ωστόσο, ο Ιπποκράτης προέβη με επίσημο έγγραφό του σε παρότρυνση επανεξέτασης της απόφασης αυτής, επικαλούμενος ορθά επιχειρήματα για τη δημιουργία ενιαίου ομίλου.

Αν και δεν παραγνωρίζει τα έξοδα μετακίνησης (και διαμονής για τα σωματεία της Ρόδου), ξεκαθαρίζει με σαφήνεια πως το τμήμα γυναικών του συλλόγου έχει θέσει υψηλούς στόχους και πως οι μόλις δύο αγώνες στον Όμιλο Νήσων καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς δεν εξυπηρετεί τον αγωνιστικό ρυθμό, ούτε την ποιότητα των ίδιων των αναμετρήσεων αφού τόσο ο ίδιος όσο και η ΕΑΚΑ (η δεύτερη ομάδα του Ομίλου) θα έχουν ήδη εξασφαλισμένη θέση στο φάιναλ φορ που θα βγάλει τον πρωταθλητή.

Προκειμένου ο Ιπποκράτης να παίξει περισσότερα παιχνίδια, με πιο έντονο ανταγωνισμό και με το κύρος των αγώνων ανεπηρέαστο, προτίθεται να δηλώσει συμμετοχή στον Όμιλο Ρόδου! Είναι ο μόνος τρόπος για την ομάδα της Κω να διαφυλάξει την αγωνιστική εγρήγορση των αθλητριών όλους αυτούς τους μήνες.

Οι δυσκολίες του Διαγόρα και το ερωτηματικό της ΕΑΚΑ

Τόσο ο Ιάλυσος όσο και ο Κολοσσός είχαν εκφράσει τη θετική τους άποψη για τον ενιαίο όμιλο στο πρωτάθλημα γυναικών και μόνο ο Διαγόρας, από τις ομάδες του Ομίλου Ρόδου, ήταν αρνητικός.

Το υψηλό κόστος επικαλέστηκε και χθες ο εκπρόσωπος του «γηραιού», Χάραλντ Σέγκρεν, παρότι οι παρευρισκόμενοι του επεσήμαναν ότι ουσιαστικά πρόκειται για δύο ταξίδια σε διάστημα έξι μηνών!

Η στάση του Διαγόρα άλλαξε όσον αφορά στην προοπτική της μετακίνησης σε νησί όταν τέθηκε στο τραπέζι η σοβαρή πιθανότητα να μην κατέβει η ΕΑΚΑ στο πρωτάθλημα γυναικών κι επομένως στο πρόγραμμα θα υπάρχει μόνο ένα ταξίδι (στην Κω).

Η ομάδα της Καλύμνου φημολογείται ότι δεν έχει τη διάθεση να κατέβει στο πρωτάθλημα αν γίνει ενιαίος ο όμιλος καθώς θα πρέπει να ταξιδέψει τρεις φορές στη Ρόδο και μία στην Κω και από τη στιγμή που δεν έχει βλέψεις για κατάκτηση τίτλου ή κάτι περισσότερο, πιθανό να προτιμήσει να μη δηλώσει εν τέλει συμμετοχή.

Αμέσως έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με τους ανθρώπους της ΕΑΚΑ αλλά στάθηκε αδύνατη εκείνη την ώρα. Η απόφαση, ωστόσο, πάρθηκε κι έτσι το πρωτάθλημα γυναικών θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο, είτε παίξει η ΕΑΚΑ είτε όχι.

Μάλιστα, η πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής, Ανδριάνα Μπαφίτη, σχολίασε πως στον ενιαίο όμιλο το πιθανότερο είναι να κατέβει και ο Κλεόβουλος Λίνδου.

Σήμερα η προκήρυξη

Κατόπιν τούτου, κλήρωση φυσικά δεν έγινε χθες και θα οριστεί νέα ημερομηνία η οποία θα αναφέρεται στην προκήρυξη που θα διανεμηθεί σήμερα στα σωματεία.