Ω, τι, κυβέρνηση Θεέ μου!

Γράφει ο Κοσμάς Σφυρίου

Στο πρόσφατο δημοψήφισμα των Σκοπίων, ψήφισε μόνο το 36,8 %, όσων είχαν δικαίωμα ψήφου.


Από αυτούς ψήφισαν ΝΑΙ στην συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ το 91,5 %. Άρα, επί του συνόλου των ψηφοφόρων, ΝΑΙ ψήφισε ΜΟΝΟ ΤΟ 33,7% των σκοπιανών.

Παρά την αποτυχία του σκοπιανού πρωθυπουργού, να πάρει την πλειοψηφία το ΝΑΙ,  ο κ.Ζάεφ, αποφάσισε να κάνει «kolotuba»!

Είπε, «τι κι αν η συμφωνία εγκρίθηκε μόνο από το 1/3 των πολιτών ; Εγώ θα πράξω, σα να την είχε εγκρίνει η πλειοψηφία»

Βέβαια, είναι γνωστό, από πότε επικράτησε, διεθνώς, ο όρος «kolotuba»...

Ήταν Ιούλιος του 2015, όταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ΑλέξηςΤσίπρας, αποφάσισε να κάνει το αχρείαστο δημοψήφισμα express (για τον μηδαμινό προεκλογικό χρόνο του οποίου ο γ. γ του Συμβουλίου της Ευρώπης το είχε αποδοκιμάσει), για να αποφανθεί ο ελληνικός λαός, αν δέχεται ή απορρίπτει τους μνημονιακούς όρους της3ης δανειακής σύμβασης. ΝΑΙ τους αποδέχομαι, ψήφισε το 38,5 % (!) των ελλήνων πολιτών.

Τότε, ο κ. Τσίπρας έκανε «kolotuba»! Είπε, τι κι αν οι μνημονιακοί όροι ψηφίστηκαν μόνο από το 1/3 (περίπου) των πολιτών;

Εγώ θα υπογράψω το 3ο μνημόνιο». Και το υπέγραψε! Και μάλιστα με δυσμενέστερους όρους, από αυτούς που απορρίφθηκαν στο δημοψήφισμα... Έτσι καθιερώθηκε, διεθνώς, ο όρος «kolotuba».

Την απόφαση του κ. Ζάεφ, να κάνει «kolotuba» και να προχωρήσει στην εφαρμογή της συμφωνίας, ο έλληνας πρωθυπουργός την επαίνεσε ως «τόλμη!».

Την ίδια στιγμή ο υπουργός του (Εθνικής Άμυνας) Πάνος Καμμένος χαιρέτισε την απόρ- ριψη της συμφωνίας από τους πολίτες των Σκοπίων! Ω, τι κυβέρνηση Θεέ μου!