Αφετηρία για τις γυναίκες το Νοέμβριο

Το Σαββατοκύριακο 3-4 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα γυναικών Δωδεκανήσου, σύμφωνα με την προκήρυξη, και η κλήρωση των αγώνων θα γίνει την προσεχή Τρίτη (9/10) στις 14.00’ ενώ δύο ώρες νωρίτερα θα λήξει η προθεσμία κατάθεσης δηλώσεων συμμετοχής από τις ενδιαφερόμενες ομάδες.

Τα κυριότερα άρθρα της προκήρυξης:

Άρθρο 3ο: Τρόπος Διεξαγωγής
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σ’ έναν όμιλο και σε δύο φάσεις.

Α) Α’ φάση / Κανονική περίοδος: Οι ομάδες θ’ αγωνιστούν σ’ έναν όμιλο μεταξύ τους σε δύο γύρους και στο τέλος θα καταρτιστεί η βαθμολογία.

Β) Β’ φάση / Τελικοί: Στη β’ φάση θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου. Οι ομάδες θ’ αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο αγώνες ως εξής: Α2-Α1 και Α1-Α2. Η ομάδα που θα έχει καλύτερη διαφορά πόντων ή θα πετύχει δύο νίκες, θ’ ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου και θα λάβει μέρος στο ειδικό πρωτάθλημα για την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία που σύμφωνα με τη γενική προκήρυξη της ΕΟΚ θα διεξαχθεί το χρονικό διάστημα από 26 έως 30/6/2019.

Άρθρο 5ο: Αθλήτριες Δικαιούμενες Συμμετοχής
Στο πρωτάθλημα μπορούν να πάρουν μέρος αθλήτριες που πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος αθλητικού νόμου και του άρθρου 36 των κανονισμών της ΕΟΚ.

Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα δώδεκα (12) αθλήτριες, εκ των οποίων οι δύο (2) θα είναι κάτω των 20 ετών (γεννηθείσες το 1998 και νεότερες).

Άρθρο 7ο: Αναβολή αγώνα
Καμία αναβολή αγώνα δεν δικαιολογείται, παρά μόνο για λόγους ανωτέρας βίας (όπως κακοκαιρία, συμμετοχή παίκτη στη Μικτή Δωδεκανήσου και σε Εθνική Ομάδα).

Δε θ’ αναβάλλονται αγώνες λόγω εκδρομών, υποχρεώσεων φοιτητών, τραυματισμών αθλητών, σχολικών υποχρεώσεων, οικονομικής αδυναμίας σωματείου κλπ. κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αγώνες που θ’ αναβληθούν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα ορίζονται εκ νέου από την επιτροπή πρωταθλήματος της ΤΕ ΕΟΚ Δωδ/σου, είτε ενδιάμεσα είτε μετά τη λήξη του εκάστοτε γύρου, χωρίς ν’ αλλάζουν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των υπόλοιπων αγωνιστικών.

Η ΤΕ Δωδεκανήσου διευκρινίζει στα σωματεία ότι αναβολή σε αγώνα θα δίνεται μόνο σε περίπτωση απαγόρευσης απόπλου των πλοίων και θα βεβαιώνεται από τα λιμεναρχεία. Οι ομάδες υποχρεούνται, εφόσον υπάρχει πλοίο για τη μετακίνησή τους, να επιβιβαστούν σ’ αυτό, ανεξαρτήτως πιθανών προβλέψεων για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα μηδενιστούν.

Την ημέρα του ταξιδιού κι εφόσον προκύπτει πρόβλημα με τον απόπλου των πλοίων, οι ομάδες οφείλουν να επικοινωνούν με το μέλος της ΤΕ Δωδ/σου, κ. Φιλήμονα Χατζηαντωνίου (6932609225) ή την πρόεδρο, κ. Ανδριάνα Μπαφίτη (6942201200).

Τυχόν αιτήματα σωματείων γι’ αναβολές αγώνων, για σοβαρούς λόγους που δεν προβλέπονται στο άρθρο, θα γίνονται δεκτά το αργότερο κάθε Τετάρτη και θα εξετάζονται από την επιτροπή πρωταθλήματος της ΤΕ Δωδ/σου. Δε θα εξετάζονται αιτήματα σωματείων εφόσον περάσει η προθεσμία.

Άρθρο 9ο: Υποχρεώσεις Αγωνιζόμενων Σωματείων
Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των αγωνιζομένων σωματείων καθορίζονται με τις διατάξεις των κανονισμών της ΕΟΚ.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η συμμετοχή των σωματείων που δήλωσαν ότι θα πάρουν μέρος στα διάφορα πρωταθλήματα είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με το άρθρο 27 των κανονισμών της ΕΟΚ.

Εάν ένα σωματείο δεν προσέλθει ν’ αγωνιστεί, μηδενίζεται στο συγκεκριμένο αγώνα, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 150 ευρώ, του αφαιρείται ένας βαθμός από το τρέχον πρωτάθλημα κι ένας από το επόμενο.

Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το χρηματικό πρόστιμο μέχρι την έναρξη της επόμενης αναμέτρησης, δε θα διεξαχθεί το παιχνίδι, το υπαίτιο σωματείο θα μηδενιστεί ξανά και θ’ αποβληθεί από το πρωτάθλημα.
Στην περίπτωση που ένα σωματείο δεν προσέλθει ν’ αγωνιστεί σε δύο (2) αγώνες, τότε αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος, μετά από εξέταση του θέματος από την Τ.Ε., σύμφωνα και με το άρθρο 7. 

Άρθρο 10ο: Οικονομικοί  Όροι
Τα έξοδα διαιτησίας, που είναι για κάθε διαιτητή 20€, κάθε κριτή 10€, καθώς και τα έξοδα των οδικών μετακινήσεων διαιτητών- κριτών, που είναι 0,20€ ανά χιλιόμετρο, καλύπτονται από τα σωματεία.