Στο δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν 93 φοιτητές του Πανεπιστημίου!

Στο  δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν 93 φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Όπως κατήγγειλε μιλώντας  χθες στον “Νotosnews” η πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Νηπιαγωγών Έυα Ασλάνη, την Παρασκευή στη μια το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ οι φοιτητές καλούν τις τοπικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για να μην μείνουν τα παιδιά  στο δρόμο.

Η κ. Ασλάνη υπογράμμισε πως οι περισσότεροι από τους 93 φοιτητές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσουν σπίτια στη Ρόδο, αφού τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά και σκέφτονται να εγκαταλείψουν ακόμη και τις σπουδές τους για να μην επιβαρύνουν την οικογένειά τους.
Να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια το Πανεπιστήμιο Αιγαίο επειδή η Ρόδος δεν διαθέτει φοιτητικές εστίες νοικιάζει ξενοδοχεία σε διάφορα σημεία της πόλης για τη στέγαση των φοιτητών.

Σε ανακοίνωσή της η επιτροπή αγώνα, αναφέρει επί του θέματος τα εξής:
«Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους δικαιούχους για φοιτητική εστία πετιούνται στο δρόμο 93 φοιτητές (από τους 233 πήραν 140). Βρισκόμαστε αντιμέτωποι για ακόμη μία χρονιά με την ίδια άθλια κατάσταση.
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 
Κανένας φοιτητής και φοιτήτρια που μένει στα ξενοδοχεία ( ως δικαιούχος φοιτητικής εστίας), να μην παραδώσει το δωμάτιό του.
Κανένας φοιτητής να μην πέσει στην παγίδα της διάκρισης πρωτοετών και παλιότερων δικαιούχων φοιτητικής εστίας. Όλοι οι φοιτητές χωρίς όρους και προϋποθέσεις δικαιούνται δωρεάν στέγαση για τα χρονιά των σπουδών τους.
Η δωρεάν στέγαση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των φοιτητών. Είναι δικαίωμα και ανάγκη μας για να μπορούμε να σπουδάσουμε απρόσκοπτα. 

Το δικαίωμα αυτό το έχουν και οι 233 αλλά και όλοι οι υπόλοιποι φοιτητές που έκαναν αίτηση.  
Απαιτούμε εδώ και τώρα οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Περιφέρεια και ο Δήμος Ρόδου, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή διαμονή όλων των φοιτητών του Ιδρύματος.

Εμείς οι εστιακοί φοιτητές κάνουμε καθαρό προς πάσα κατεύθυνση ότι: 
Δεν υποκύπτουμε στις απειλές και στον εκφοβισμό Πρυτανικών αρχών, της φοιτητικής μέριμνας και των Ξενοδόχων για να μας πετάξουν στο δρόμο. Τα τελευταία κρούσματα στους εστιακούς που διαμένουν στα ξενοδοχεία με σκοπό την τρομοκράτηση και το πέταγμα στο δρόμο, θα συναντήσει την πρέπουσα απάντηση.

Δεν ανεχόμαστε να γινόμαστε «παιχνιδάκι» των οικονομικών κριτηρίων που θέτει η διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που στην ουσία η πλειοψηφία των σπουδαστών που κάνει αίτηση απορρίπτεται και μένει εκτός εστιών.

Δεν θα ανεχτούμε η πλειοψηφία των φοιτητών στη Ρόδο να θέλει από 300- 500 ευρώ μόνο για ενοίκιο, πολλοί συνάδελφοί μας να παρατάνε τις σπουδές γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν και άλλοι αντί να παρακολουθούν τα μαθήματά τους να αναγκάζονται να δουλεύουν μια και δυο δουλειές για να τα βγάλουν πέρα.

Κανείς μην διανοηθεί να πετάξει στο δρόμο φοιτητές. 
Ούτε στο δρόμο θα μείνουμε, ούτε τις σπουδές μας θα παρατήσουμε.
Τα όνειρά μας για να σπουδάσουμε απρόσκοπτα και να γίνουμε χρήσιμοι στην κοινωνία είναι πιο μεγάλα και ικανά  για να αντιμετωπίσουμε με ψηλά το κεφάλι όλα τα εμπόδια που θα συναντάμε στη φοιτητική μας ζωή.

Οργανωμένα και αποφασιστικά θα κατακτήσουμε ό,τι δικαιούμαστε!
Δεν θα επιτρέψουμε άλλο ένα έγκλημα στις πλάτες μας.
Να κόψουν το λαιμό τους και να λύσουν το θέμα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Αρκετά πληρώσαμε οι οικογένειές μας και εμείς.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
• Να πάρουν δωμάτιο και οι 93 επιλαχόντες.
• Να καλυφτούν οι ανάγκες για δωρεάν στέγαση όλων των φοιτητών με ευθύνη του Κράτους, του Υπουργείου, των Πρυτανικών αρχών.
• Να δοθεί χώρος για να ανεγερθούν τώρα φοιτητικές εστίες με ευθύνη της Πολιτείας, της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας  Νότιου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου.
• Μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος να επινοικιαστούν ξενοδοχεία για όσους φοιτητές δεν έχουν δωμάτιο είτε να δίνεται έγκαιρα κάθε μήνα επίδομα ενοικίου στο ύψος του ενοικίου για όσους έχουν αναγκαστεί να ενοικιάσουν κάποιο σπίτι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ.
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ 
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ 13:00 ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ».