Στη Ρόδο θα έρθει για το φόρουμ ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό

O πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και περίπου 350 προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, θα βρεθούν το διήμερο 17 και 18 Οκτωβρίου στη Ρόδο, για να πάρουν μέρος στο φόρουμ που διοργανώνει ο οργανισμός Peace and Sport σε συνεργασία με την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος μιλώντας χτες για το θέμα σε συνέντευξη τύπου, εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς καταφέραμε να πείσουμε τη διεθνή κοινότητα ότι η Ρόδος είναι μία εξαιρετική επιλογή για το ετήσιο ραντεβού των πρωταθλητών.

Όπως είπε,  στις 17 και 18 Οκτωβρίου θα γίνουν οι εργασίες του φόρουμ με ένα θέμα που ταιριάζει στην ταυτότητα αυτού του τόπου, «κοινωνίες σε κίνηση» καθώς είναι ένας τόπος που έχει γνωρίσει πολλούς πολιτισμούς και γλώσσες. Είναι ένας πολυπολιτισμικός τόπος με χιλιάδες χρόνια ιστορία.

«Περίπου 350 προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, θα έρθουν σε μία διοργάνωση πολύ υψηλού επιπέδου, παρουσία και του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, επίσης παγκόσμιοι πρωταθλητές που συνεργάζονται με τον οργανισμό Peace and Sport και ανάμεσα σε αυτούς και πολύ γνωστοί δικοί μας Έλληνες αθλητές.

Στη Ρόδο θα έρθουν η Ουιντέτ Μπουσαμαουί από την Τυνησία βραβευμένη με νόμπελ ειρήνης το 2015 καθώς επίσης ο μπασκετμπολίστας Μιχάλης Κακιούζης, η Αθηνά Ζέρβα αρχηγός εθνικής ομάδας μπάσκετ κωφών, ο Νίκος Γκάλης και ο Μιχάλης Σεΐτης» δήλωσε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «το φόρουμ ξεκινά το βράδυ 17 Οκτωβρίου, στις 18 Οκτωβρίου το πρωί θα είναι οι εργασίες του και το μεσημέρι θα υπάρχει μία έκπληξη στο αρχαίο στάδιο της Ρόδου όπου θα γίνουν εκδηλώσεις αθλητισμού με τους παγκόσμιους πρωταθλητές μεταξύ των οποίων και ο Κριστιάν Καρεμπέ και θα πάρουν μέρος και παιδιά από τη Ρόδο.

Ο κ. Χατζημάρκος αναφερόμενος στον οργανισμό που διοργανώνει κάθε χρόνο το φόρουμ, δήλωσε και τα εξής: «Σε περιοχές που οι τοπικές κοινωνίες βασανίζονται από πολέμους ένας οργανισμός από ανθρώπους που προσπαθούν μέσα από τον αθλητισμό να φέρουν κοντά τις κοινότητες με την αθλητική διπλωματία. Η εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου μας γεμίζει με δύναμη και κουράγιο.

Η εξωστρέφεια με την οποία δουλεύουμε έρχεται να εισπράξει τώρα την επιβράβευση. Θέλουμε τα νησιά μας να είναι στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων και συνεργασιών». Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στο φόρουμ ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης που θα πάρει μέρος στις εργασίες του.