Στο φουλ οι  «μηχανές» της Ρόδου

  Μάχη με το χρόνο, προκειμένου τα πραγματικά δύσκολα του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries που βρίσκονται προ των πυλών, να τη βρουν σε επίπεδα ετοιμότητας που θα αναδείξουν σε όλες τις διαστάσεις τους την ποιότητα και τις αρετές της, συνεχίζει να δίνει η Ρόδος. 

Υπ’ αυτή την έννοια, η προετοιμασία για το εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕ Κω, η οποία συνεχίστηκε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο, εντάσσεται σε μία ευρύτερη προσπάθεια οι ποδοσφαιριστές της ομάδας να αφομοιώσουν πλήρως τους ρόλους τους, να μάθουν να τους αλληλοσυμπληρώνουν αυτοματοποιημένα μέσα σ’ ένα ομοιογενές σύνολο και ως τέτοιο, να πορευτούν δυναμικά και με αυτοπεποίθηση στο δρόμο προς την επίτευξη του μεγάλου στόχου τους.

 Κι ακριβώς επειδή η τελική επιτυχία δεν είναι τίποτα περισσότερο από το άθροισμα των μικρών κερδισμένων στοιχημάτων του κάθε αγωνιστικού Σαββατοκύριακου, ο Σάκης Δέδες δεν έχει κουραστεί να επαναλαμβάνει στους ποδοσφαιριστές του πως το κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως αντιπάλου, έχει τη δική του ίδια σημασία και αξία με τα προηγούμενα και τα επόμενα, συνεπώς στο μυαλό τους θα πρέπει να βρίσκεται αυστηρά και μόνο αυτό που ακολουθεί στο πρόγραμμα.

Εξυπακούεται πως με τον ίδιο τρόπο προσεγγίζει και αυτό της Κυριακής, στο οποίο η Ρόδος δεν καλείται μόνο να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά της προσθέτοντας στο ενεργητικό της άλλους τρεις βαθμούς, αλλά το κυριότερο, να πείσει για την εξέλιξή της ως ομάδα.    Από το ξεκίνημα της εβδομάδας, ο Καλαματιανός τεχνικός αφιερώνει τον περισσότερο από τον χρόνο των προπονήσεων στις ασκήσεις τακτικής και στη βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας. Οι παίκτες του δείχνουν να ανταποκρίνονται εξαιρετικά, ενώ ενθαρρυντικά είναι τα νέα από το «μέτωπο» των τραυματιών.

Ο Γκέστι Σουλάι είναι πλέον απόλυτα έτοιμος και υπολογίζεται για το ματς με την ΑΕ Κω (το ίδιο και ο Άκης Καμπούρης που εξέτισε την περσινή ποινή του), ο Ηλίας Τριχάκης αναμένεται να ακολουθήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα και είναι πιθανό να προλάβει το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Απόλλωνα Καλυθιών, ενώ καλύτερα αισθάνεται και ο Αντώνης Ρίκκα, αν και στη δική του περίπτωση θα χρειαστεί περισσότερη υπομονή, καθώς η θλάση που τον ταλαιπωρεί απαγορεύει τις βιασύνες.

 Σημειώνεται, πως σε περίπου δέκα μέρες θα είναι «ετοιμοπόλεμος» και ο Χρήστος Αμανατίδης, ο οποίος δουλεύει τη φυσική του κατάσταση και συμμετέχει ήδη σε κομμάτια της προπόνησης.