Κι άλλοι Δωδεκανήσιοι  στο σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ

Τα ονόματα των τεχνικών που θα συνεργαστούν με τον ΣΕΓΑΣ το 2019 επικύρωσε χθες το διοικητικό συμβούλιο στη διάρκεια της συνεδρίασής του.

Συνολικά 38 τεχνικοί απ' όλη τη χώρα εντάχθηκαν στην ομπρέλα της ομοσπονδίας. Πρόκειται για έμπειρους τεχνικούς, που έχουν ήδη αφήσει τα διαπιστευτήριά τους και νεότερους, που έχουν δείξει ότι μπορούν να προσφέρουν στην ανάπτυξη του στίβου σε όλες τις κατηγορίες και τα επίπεδα.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης επικυρώθηκε και μια μεγάλη λίστα ονομάτων αθλητών και αθλητριών, που εντάχθηκαν στην κατηγορία στήριξης, καθώς και στις προεθνικές ομάδες.

Η κατηγορία στήριξης "χωράει" αθλητές όλων των ηλικιών, που για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να ενταχθούν σε μία από τις κατηγορίες του σχεδιασμού, ωστόσο κρίνεται πως η προσπάθειά τους πρέπει να στηριχθεί.

Η κατηγορία στήριξης αποτελείται από 63 αθλητές και αθλήτριες, 12 περισσότερους από την αντίστοιχη του 2018. Διευρυμένες είναι και οι λίστες με τους αθλητές και τις αθλήτριες που εντάχθηκαν στις προεθνικές ομάδες.

Σχετικά με τα Δωδεκάνησα, στην κατηγορία στήριξης έχει ενταχθεί η Ροδίτισσα σπρίντερ του ΓΣ Ηλιούπολης, Ραφαέλα Σπανουδάκη όπως και η πρωταθλήτρια Ελλάδος στο μαραθώνιο Ράνια Ρεμπούλη, αθλήτρια του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009.

Όσον αφορά τις προεθνικές, σ’ αυτή των Εφήβων-Νεανίδων εντάχθηκαν ο εμποδιστής του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, Ηλίας Τοτολίδης αλλά και η σφαιροβόλος της Ένωσης Καζώνη-Κάλυμνος 2000, Μαρία Μαγκούλια.

Από ‘κει και πέρα, η Γεωργία Παραστατίδου είναι άλλη μια Δωδεκανήσια που εντάσσεται στις προεθνικές, αφού με τα χρώματα του ΓΑΣ Υγεία Ρόδου στην κατηγορία Κορασίδων πραγματοποίησε το καλοκαίρι καλή παρουσία στα 400μ. μ’ εμπόδια.